Mászófal épült a Csillagfürt óvodában

0
1447

A kicsik már birtokba is vették a Csillagfürt Óvodában azt a mászófalat, amelyet az önkormányzat alakított ki az intézményben, egy eddig kihasználatlan, üres falfelületen. A játékeszköz fejleszti a gyerekek mozgáskoordinációját és számos készségét.

A sportmászás a hazai és a nemzetközi sportélet egyik robbanásszerűen fejlődő, látványos és izgalmas szereplője, amelyből a mászófal segítségével az óvodások már kicsi korukban ízelítőt kaphatnak.

A mászófalon előre gyártott fogások és lépések segítségével különböző hosszúságú és nehézségű utakat lehet bejárni.

A mászófalhoz kiegészítők is tartoznak, így például röptethető zászlók, mágnesezhető írható táblák vagy átbújásra alkalmas poliuretán tartó.

A kivitelező cég az óvónéniket megtanította az új sporteszköz biztonságos használatára, illetve eséstompító tornamatracok is hozzájárulnak a balesetek elkerüléséhez.

A mászófal használata során fejlődik a gyerekek koordinációja, észlelése, valamint a psziché és a test is fejlődik, mivel ez a tevékenység szinte minden alapvető mozgásformát lefed. Erősíti a mozgásszerv izomzatát és alapvető mozgási tapasztalatokat nyújt számukra. Ezen kívül olyan szociális képességeik is fejlődnek, mint a felelősségvállalás, az együttműködés és a sportszerűség, amelyek a sportág elemi részei.
A mászófal segítségével megtapasztalhatók és kitolhatók a saját határok, elősegítik a megfelelő önértékelést, valamint a jobb testpercepciót.

A mászófal 6,6 méter hosszú és 2,5 méter magas, így a mászófelület 16,5 négyzetméteres, kialakítására 1.159.000 Ft + áfa összeget fordított az önkormányzat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here