Lölfler Dávid fideszes, helyi képviselő visszatekintése 2020-ra

0
591

Az év végéhez közeledvén megkértünk néhány, városunk életében aktívan szerepet vállaló polgárt, mondják el, mennyire hozta őket, illetve az általuk képviselt szervezetet nehéz helyzetbe a koronavírus járvány és annak következményei. Ezúttal Löfler Dávidot a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjét kérdeztük.

„…alapvető javaslataimat sem hajlandó elfogadni a város képviselő-testületében jelentős többséggel bíró baloldali városvezetés”

Önkormányzati képviselőként fontos számomra, hogy a budaörsiek érdekeit képviseljem, még akkor is, ha ez nem mindig könnyű a más értékrenddel bíró és folyamatosan személyeskedő polgármesterrel szemben.

Gyakran még olyan alapvető javaslataimat sem hajlandó elfogadni a város képviselő-testületében jelentős többséggel bíró baloldali városvezetés a polgármesterrel az élen,– amit még a járvány előtt év elején tettem – , hogy az évi összesen egy darab közmeghallgatás helyett legalább kettőt tartson a budaörsi képviselő-testület minden évben, hogy több lehetősége legyen a lakosságnak közvetlenül elmondani az észrevételeiket.

Idén tavasszal, olyan helyzettel kellett szembesülnünk, amelyre még nem volt példa. A koronavírus elterjedése a világ minden egyes országának, minden egyes állampolgárának életét átírja. A kormányok próbálnak olyan intézkedéseket hozni, amellyel csökkenthető a fertőzések száma és a megbetegedések miatt az egészségügyi ellátórendszer terhelése. Ahogy a tavaszi első hullám idején, úgy jelenleg is a polgármesterek kapták meg a képviselő-testületek helyett a döntési jogosultságot. Az idei év a világjárványról szólt, de az összefogás éve volt. Öröm volt átélni településünkön is, hogy milyen komolyan segítik egymást az emberek, akkor amikor erre igazán szükség van: legyen az a napi cikkek vagy gyógyszerek beszerzése, vagy akár csak néhány kedves szó. Szomorú ugyanakkor, hogy ezt az időszakot egyesek politikai haszonszerzésből riadalomkeltésre is felhasználják. Budaörs polgármestere már május végére a város csődjét vizionálta, ami szerencsére alaptalannak bizonyult. Majd az érettségik megtartását találta aggályosnak, veszélybe sodorva ezzel többek továbbtanulási lehetőségét. Azonban bízom benne, hogy a fiatalokat nem tántorította el.. Az intézményektől, civil szervezetektől szolidaritást kért, a lakosságtól adományszámlára várta a felajánlásokat, majd ezek után háromhavi jelentős összegű jutalomban részesítette magát és alpolgármesterét. Sokszor hallható a budaörsi médiából, hogy mi mindenre nincs pénz az ország egyik leggazdagabb településén, miközben a polgármesteri jutalom még nem maradt el egyszer sem.

Fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, hogy a járványhelyzet alatt is folytatódik a város kiárusítása, ami ellen többször szót emeltünk. A Budaörs Fejlődéséért Egyesület eladásra kínálja a város értékes és a jövő szempontjából fontos területeit, ingatlanjait.

A 2021-es évtől a járványhelyzet javulását várom, a budaörsi baloldali városvezetéstől pedig a 2022-es országgyűlési választások közeledtével még több országos politikai hisztériakeltésre számítok, a helyi ügyek háttérbe szorítása mellett.

(A kérdésre a választ a kormánypárti képviselő 2020. december 3-án írta, nyomtatott lapunk lapzártájakor – a szerk.)

Fotó: archív

A sorozat korábbi cikkei: ITT érhetők el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here