Betlehem Bors Baltazár: Megszületni 2020-ban

0
595

Az év végéhez közeledvén megkértünk néhány, városunk életében aktívan szerepet vállaló polgárt, mondják el, mennyire hozta őket, illetve az általuk képviselt szervezetet nehéz helyzetbe a koronavírus járvány és annak következményei. Ezúttal Betlehem Csabát a Kétfarkú Kutyapárt budaörsi vezetőjét, az önkormányzat kulturális bizottságának egyik külsős tagját kérdeztük.

Sziasztok kedves Olvasók! A nevem Betlehem Bors Baltazár és elmesélem nektek ezt a furcsa évemet. Anyukám és Apukám az elmúlt években sokat küzdött értem, így hatalmas volt az örömük januárban, mikor kiderült, hogy jövök. Apát meghívták segíteni a budaörsieknek a KMISB bizottságba, Anya pedig hómofiszba ment márciustól, mert valahol messze valaki valamit megevett és sok mindenki beteg lett. Pedig Apa szülinapján még mindenki örült, mert 20200202 az valami mágikus szám. Én közben nagyon jól viselkedtem és szépen fejlődtem, és megígértem, hogy nem fogok mást enni, csak amit Anya mond és ami egészséges. Ami egészséges az legtöbbször drágább, ezért Apa meg elvállalt egy harmadik állást és ezek mellett még elkezdte gyártani a szószait is. Nagyon finomak. Idén nem tudott főzni a helyi versenyeken, a JMMK Szent Iván éji buliján és a Post-Art-on sem, ezért szomorú volt. Most úgy mondja Anya meg Apa a mindenre, hogy „talán tavasszal…”.
Mi lesz a benti ajtókkal?! Mi lesz a lámpákkal?! De úgy hallom, most
mindenki ezt mondja; „talán tavasszal”. Nagyon dilis és szomorú most minden és ez senkinek sem  jó. De mindenki eltakarja az arcát és kezet mos, hogy vigyázzon a másikra és ez nagyon klassz! Törődnek a másik többi emberekkel és megtanultak odafigyelni apróságokra…
Én szeptember 3-án kibújtam Anya pocakjából és hát nagyon szép ez a hely. Azt kívánom nektek, hogy Ti is minden nap csodálkozzatok rá erre és ne hagyjátok magatokat! És ha most még szomorúak is vagytok, bízzatok benne, hogy „örökké nem eshet”. 2021 a Ti évetek lesz, ezt üzenem én, Betlehem Bors Baltazár, minden néninek és bácsinak!

Lejegyezte: Apa Betlehem Csaba

A sorozat cikkei:

“A természet nem hagyta magát, ontotta virágait”

Bakai Gyöngyi: „Most aztán nagyon kell a kreativitás”

Kisberk Balázs: “Tudok olyan gazdákról, akik félelmükben leölték az állataikat”

Az ARTalakulás Galéria impozáns kiállítással kezdte az évet

Dr. Gamal Eldin Mohamed: „Merítsenek erőt családjuk, barátaik szeretetéből”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here