Legyen-e jövőre is termésszőnyeg?

0
997

Ez nem egy cikk, hanem egy rendhagyó olvasói levél. A kertbarátok körének aktivistája azt szeretné megtudni, sikerült-e hagyományt teremteni nyár utolsó szombatján a termésszőnyeggel, vagy az idei volt az utolsó.

Kedves Kertbarátaim!

Köszönöm azoknak, akik augusztus 26-án az IdeSüss keretében el tudtak jönni a termésszőnyeg készítésre és terményekkel, gyümölccsel, zöldséggel, virággal, kávéval, süteménnyel gazdagították ezt a legutóbbi együtt munkálkodásunkat. IGAZÁN SZÉPET ALKOTTUNK! 

Páran hatalmas munkát végeztek a nagy hőségben. Szerintem, aki látta a „művet” csak az elismerés hangján szólhatott a kertbarátokról ismét. Kár, hogy a BVTV nem mutatott képeket róla, de a Minálunk és a Budaörsi Napló beszámolt a negyedik termésszőnyegről.

Steinhauser Klárika kérdezte, hogy jövőre lesz-e ismét? Úgy gondolom, hogy nem én döntöm el egy személyben (még ha én találtam is ki az egészet és nagyon sok munkám van benne), hogy jövőre megszervezzük-e. Fájna a lelkemnek, ha úgy döntenénk, hogy ne legyen többet. Nagyobb összefogással, jobb előkészítéssel biztosan újból sikerülni fog. Ezért gondoltam arra, hogy vonjunk be több budaörsit. Sajnos idén – hiába egyeztettem a Gazdapiac árusaival – nem kaptunk onnan terméseket, így az áruházból is kellett vásárolni. A szőnyeg alapjához a „bubis” fóliatekercset ismét a dr-PLAST Engineering Zrt. adományozta. Keresem a lehetőségeket, hogy mások is támogassák a munkálkodásunkat. 

Már beszéltem a református és az evangélikus egyházi vezetőkkel, jelezve, hogy szeretnénk átadni nekik a szervezést, és mi csak segítenénk a munkájukat. Az Úrnapi virágszőnyeg mellett ez is egy szép, közösségformáló esemény lenne a termésáldáshoz kapcsolódóan.

Úgy tudom, hogy ezzel egyedülálló hagyományt tudnánk létrehozni.

Nem tudom, ti mit gondoltok erről? Várom a válaszotokat, és még egyszer köszönöm a munkátokat.

Szeretettel: Nagyné Ági 

u. i. A levelet a szervező kérésére azért tettük közzé, mert a kertbarátok tagjain kívül várja a budaörsiek véleményét is. Ide írhatnak neki: nagysne@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here