Lángokban állt egy budaörsi gyógyszerraktár

0
981

Kedden, április 25-én a délelőtti órákban kigyulladt egy gyógyszertári épület városunk határában a Vasút utcában, amelynek a raktára óriási lángokkal égett. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A gyógyszertári épület raktárrésze, amely óriási lángokkal égett, mintegy 5000 négyzetméteren terül el. A helyszínre több tűzoltóegység is kivonult, és nagy erőkkel oltották a lángokat. A Pharma parkban álló épületből mindenki időben kimenekült, sérültről nincs érkezett híradás. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila tájékoztatása szerint a park területe mintegy 15000 négyzetméteres, amelynek az egyharmada, azaz egy 5000 négyzetméteres raktárépület égett le. A parkban lévő irodák és egyéb épületek dolgozóit hazaküldték.

Jelen voltak az érdi, törökbálint és fővárosi tűzoltók is, a budaörsi önkéntes tűzoltók, valamint kivezényelték a Pest megyei műveleti szolgálatot és a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labort is. Szemtanúk szerint a raktár égése során először fehér, majd színes füst csapott fel. A katasztrófavédelem munkatársai 500 méteres sugarú körben elzárkózást rendeltek el, amelyről a város keleti részén hangosbemondón értesítették a lakosságot. Kiürítették a közelben lévő bevásárlóközpontot és központi irodát is. A környékbeli bölcsődék, óvodák és iskolák dolgozóinak felhívták a figyelmét, hogy ne engedjék ki a gyerekeket a szabadba, hanem az épületben, zárt ajtók mögött várják a fejleményeket. A levegő összetételét folyamatosan ellenőrizték a helyszínen lévő mobil laborban.

„A füst nem mérgező szerencsére” – mondta a Buda Környéki Televíziónak Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás, aki szintén kint volt a helyszínen. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint nem kerültek veszélyes anyagok a levegőbe, ám a budaörsi rendőrkapitányság délelőtti közleményében arra kérte a lakosságot, hogy tartsák zárva az ablakokat. Az oltást nehezítette az erős szél.

A rendőrség dél körül lassította a forgalmat az M1-es autópálya közeli szakaszán, a 7-es és 11-es kilométerszelvény között, valamint lezárták a közeli lehajtókat is. A korlátozást délután egy óra után feloldották.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint egy óra magasságában a tűzoltók öt létrasugárral és egy tucat vízsugárral körülhatárolták az épületet. A lánglovagok behatoltak, és az épület belsejében folytatták az oltást. Az épületben két választófal beomlott, de a harmadik megtartotta a tetőt. A lángokat délután két óra tájban végül sikerült megfékezni, és délután 3 óra után feloldották a korlátozásokat. Az épület az elemek ízzása miatt még több órán keresztül füstölt.

(forrás-fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here