„Kockakobakok”, irány a döntő!

0
1062

A budaörsi Herman iskolában díjazták a téli szünet előtt a KOCKAKOBAK Országos Matematikaverseny Pest megyei helyezettjeit. Kilenc budaörsi diák jutott az országos döntőbe, ami 2017. január 7-én lesz.

Igen jól szerepeltek a budaörsi diákok a Kockakobak Országos Matematikaverseny Pest megyei fordulójában. Négyen meg is nyerték a saját évfolyamukon a megyei versenyt: Schriffert Péter negyedikes (Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola), Fürjes Bálint ötödikes (1. Számú Általános Iskola), Rátosi Márton hatodikos (Herman Ottó Általános Iskola), és Karkó Bálint hetedik évfolyam (Illyés Gyula Gimnázium).

Országosan közel 2500, Pest megyében 550 diák versenyzett. Közülük az eredményhirdetésre 46 diák és felkészítő tanáraik voltak a meghívottak a budaörsi Herman iskolába a téli szünet előtt  a díjátadásra – tájékoztatta lapunkat Hervay Krisztina a Tehetséges Kobakokért Alapítvány kuratóriumának elnöke. A versenyen a tanulók matematikai tudását, logikai gondolkodását egy egyedi, feleletfüggő labirintus-teszt segítségével mérik.

kockakobakTáblázatunkban a dobogón szereplő budaörsi általános iskolás gyerekek, ők mindannyian meghívást kaptak az országos döntőre, ami 2017. január 7-én  lesz, majd az azt követő díjátadásra a Csodák Palotájába.

Név Évfolyam Regionális helyezés Iskola felkészítő tanár
Téti Miklós 3 3 Budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola Várkonyi Andrea
Schriffert Péter 4 1 Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Semjéni Éva
Bordás-Fehér Márton 4 3 Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Kolozs Róbertné
Fürjes Bálint 5 1 Budaörsi 1. Számú Általános Iskola Nagy Izabella
Rátosi Márton 6 1 Herman Ottó Általános Iskola Urbán Etelka
Karkó Bálint 7 1 Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Székely Györgyi
Sajtos Kristóf 7 2 Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Székely Györgyi
Kern Laura 8 2 Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Fiala Ildikó
Kostyál Csaba 8 3 Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Fiala Ildikó

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here