Három család kapott ajándékot tegnap a szocialistáktól

0
564

Nagycsaládosok Karácsonya – ezt a címet adta az MSZP budaörsi szervezete annak a bennsőséges összejövetelnek, amelynek keretében december 21-én három meghívott, sokgyermekes budaörsi családnak adtak át adományokat. A kisgyermekek egyike-másika – tényleg szelíd szülői biztatásra – dalocskákkal köszönte meg a jó szívvel adott ajándékokat.

Nem csak karácsonykor, egész évben gyűjtik az adományokat az MSZP helyi irodájában és juttatják el a rászorulókhoz. Párthovatartozástól függetlenül. Ez a tegnapi Nagycsaládosok Karácsonya mégis kicsit más volt. Mint Laczik Zoltán helyi elnök elmondta, karácsony előtt mindig felgyorsul ez a tevékenység, ráadásul az elmúlt hetekben a párt országos akciót is indított, amihez a budaörsi  szervezet csatlakozott, hiszen az előzmények fényében ez nem jelentett különösebb gondot a számukra. Papp Ilonától, az adománygyűjtés szervezőjétől megtudtuk, hogy több száz rászoruló családdal kerülnek kapcsolatba az év folyamán. Most, karácsony előtt, azért választottak ki hármat azok közül, akik nehéz körülmények között nevelnek több kisgyermeket. mert meghitt, bennsőséges kis ünnepséget szerettek volna.

gyerekekA Pintér-, a Varga- és a Balogh-család összesen nyolc csemetével jelent meg a budaörsi Polgárok Házában megtartott rendezvényen. Az apróságok persze tágra nyílt szemekkel nézték a feldíszített karácsonyfa alatt elhelyezett, csillogó papírba csomagolt dobozokat, s alighanem a tartalmukat szerették volna minél előbb megismerni. Ennek ellenére dicséretes türelemmel hallgatták az egyébként rövidre fogott köszöntőket. Mert hogy vendégek is jelen voltak a budaörsi ünnepségen: Gúr Nándor országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke, és Bárány Balázs, az országos elnökség tagja.anyuka

Az utóbbi vendég maga is ifjú apa, ám a gyermeke mindössze néhány hónapos, így aztán számára ez alkalom volt arra, hogy gyakorolja a későbbi ajándékozást. Gúr Nándor viszont arról beszélt, hogy nagyra tartja a budaörsiek egész évi családsegítő munkáját, annál is inkább, mert Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe – az ő szűkebb hazájába – is jutott az itteni adományokból. Arra pedig mindkét vendég bólintott, amikor Laczik Zoltán arról beszélt, hogy a karácsony egyebek mellett az öröm és az örömszerzés ünnepe, s a budaörsiek akkor örülnek, ha örömöt tudnak szerezni azoknak, akiknek arra nagy szükségük van.

S megtörtént az is, amit a felnőtt résztvevők csak remélni tudtak: a kisgyermekek egyike-másika – tényleg szelíd szülői biztatásra – dalocskákkal köszönte meg a jó szívvel adott ajándékokat.bontogatnak