Kilenc meglepő tény a sportról

0
313

Most olyan sport titkokról olvashatsz, amelyekről lehet, hogy eddig még soha, sehol sem hallottál. A sport világa nagyon érdekes, sok minden történt eddig is a nagyvilágban és a jövőben is sok izgalmas esemény és eseményhez kapcsolódó momentum lesz majd terítéken.

  1. Szaunabajnokság

Még a szaunázás is egyfajta sportnak számít. A svéd nemzeti szauna bajnokság győztese, Ari Petroff lett, ugyanis több mint 5 óra hosszáig bírta a hőséget, pontosabban, 310 percig.

  1. A finnyás Usain Bolt

A kínai olimpiai játékok során egy Usain Bolt nevű játékos csupán csak csirkecombot evett, mivel csak ezt az egy ételt ismerte fel, csak ebben az egy ételben bízott. Talán ez hozott számára szerencsét, hiszen 3 aranyérmet is szerzett, a Bet365 sportfogadás adatai alapján.

  1. Tom Johnson esete a lóval

Lehet, hogy még nem hallottál olyan versenyről, amely egy ló és egy ember között zajlott. Pedig 2002-ben ez történt, amikor is Tom Johnson hosszútávfutó mérte össze a sebességét egy lóval, egy 50 mérföldes versenyen. Johnson 5 óra és 45 perc alatt futotta le a távot, míg a ló csak 10 másodperccel később ért a célba, a Bet365 adatai alapján.

  1. Slapshot Pete

A „pittsburghi pingvinek” csapatának egyszer volt egy igazi, élő pingvin kabalája. Még nevet is adtak neki. Slapshot Pete-nek keresztelték el.

  1. LeBron James sikere

LeBron James háromszor nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA), méghozzá a Miami Heat és a Cleveland Cavaliers együttesével.

  1. Ben Smith és a maraton

Az angol Ben Smith összesen 401 napon át, 401 maratont futott le. A célja az volt, hogy pénzt szerezzen a zaklatás áldozatainak. A maratoni futás a „401 Challenge” elnevezést kapta, és ezzel rekordot is döntött.

  1. A kosárlabdajátékosok nem alacsonyak

A két legmagasabb kosárlabdajátékos, akik az NBA-ban is játszottak, a szudáni Manute Bol és a román nemzetiségű Gheorghe Muresan. Mindketten pontosan 231 cm magasak voltak.

  1. Az a legendás Aranycsapat

A legendás Aranycsapat 4 évig volt veretlen. 1950. június negyedikén például idegenben játszott a csapat. Lengyelországgal mérkőztek meg és 5:2-re győztek. A magyarok 33 meccsen győzedelmeskedtek.

  1. Polipbirkózás

Hallottál már az octopus, vagy polipbirkózásról? A sport lényege, hogy búvárruhában, a sekély vízből kell a felszínre hozni egy polipot. Míg ez sikerül, addig bizony, a búvár és a polip egymással viaskodik, birkózik, ezért is kapta ez a sport ezt a fura nevet.

Írta: Galambos Dániel