Kidőlt fa, leszakadt közlekedési lámpa, beomlott tűzfal…

0
398

Egy kidőlt fa miatt kellett rövid időre elhagynia a termet a tegnapi Közéleti esten a polgármesternek – osztotta meg visszatértekor a jelenlévőkkel, mire valaki bemondta, hogy „ezért is a szél a hibás”, hiszen a főrum vendége volt Szél Bernadett országgyűlési képviselő is. Persze mindenki jót derült a tréfán, pedig január utolsó két napjának a mérlege, főleg a vasárnapi korántsem vidám.

Főleg annak a családnak, akiknek a lapostetős házának a tetejére dőlt a szomszédban épülő ház tűzfala, a födém beszakadt, a házuk pedig lakhatatlanná vált, ezért az ott élő két embert rokonok fogadták be. Erről egyebek között az MTI számolt be. A helyi önkéntes tűzoltók sajtóközleményéből pedig az derül ki, hogy „műszaki mentést hajtottunk végre többek között a Csiki és a Kolozsvári utcában, valamint a Sport utcában, ahol egy zászlótartó rúd tört ketté. A főúton egy közúti közlekedési lámpa leszakadt, de azt kiérkezésünk előtt felszámolták.”

Bizonyára több kisebb-nagyobb kár is keletkezett még, amiről nem tudunk, hiszen a biztosítókhoz a legtöbb bejelentés Pest megyéből, illetve Budapestről érkezett, de szinte az egész országot érintette a vihar. A károk értéke általában százezres nagyságrendű, elsősorban a lakóházak tetőszerkezetét, fedését érintette a viharos erejű szél, de előfordulnak még beázással járó és kidőlt fák által okozott károk is.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here