Képes beszámolónk a vasárnapi egészségnapról

0
854

Az írásos és érszletes videó összefoglalók elkészültéig nézzék meg a tegnapi egészségnapon készült képeket és rövid videós beszámolónkat.

„ Egészségére váljék!” hirdette a Budaörsi Napló hetekig a március 26-i a lap által szervezett egészségnapra szóló meghívókban, előzetes cikkeinkben. Ehhez képest sajnos kevesebben jöttek el a művelődési házba, mint reméltük, de azok, akik igen, nem bánták meg. A többség az ingyenesen kipróbálható szolgáltatásokat vette igénybe, vércukorszint mérést, fogászati állapotfelmérést, grafológiai elemzést, életmód tanácsadást. Délelőtt hat nagyon fontos és érdekes előadást hallhattunk az egynapos sebészettől kezdve a pszichoszomatikus szemléletű gyógyításon és a nőgyógyászati illetve proktológiai szűréseken és az újraélesztésen át a fogszabályozásig.   Délután a kerekasztal-beszélgetéseken pedig – ahogy azt terveztük is – csak felvetni sikerült és nem lezárni a szakmai körökben is éles vitát a védőoltásokról, az egészséges táplálkozás mibenlétéről és az alternatív gyógyászat és a hagyományos orvoslás kapcsolatáról. „Ezért ezeket lapunk hasábjain folytatni fogjuk, hiszen már másnap reggel jelentkeztek olyan orvosok, akik hozzá szeretnének szólni”- osztotta meg velünk Eller Erzsébet szerkesztő és a rendezvény szervezője.

S hogy lesz-e ebben a formában folytatás? „Ősszel szeretnénk újra kiemelten foglalkozni az egészséggel, de hogy a kiadványhoz milyen előadásokat illetve fórumot kapcsolunk, azon még a mostani tapasztalatok birtokában gondolkodunk egy kicsit.”

Minden előadásról videó összefoglaló készült, amit hamarosan meg lehet nézni a Budaörsi Napló honlapján, addig nézzék meg az eseményen készült képeket és a már megjelent „ Egészségére váljék!” kiadványba is itt lapozhatnak bele: https://www.budaorsinaplo.hu/component/content/article/10-mellekletek/56-2017-marcius?Itemid=101

A rövid videó:

https://www.youtube.com/watch?v=P8CnU8RACrA&feature=youtu.be

Fotók:Petőházi Emese

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here