Kék Bálna helyett Sárga Foltos Zsiráf

0
961

Rajzolj, színezz foltos zsiráfot! Alkalmazz különféle technikákat! Legyél kreatív! Dicsérd meg egy barátodat, osztálytársadat! Csak úgy!  Két héten át, minden napra egy feladat, amit ha teljesítesz, nem csak tábort nyerhetsz, de jobb ember lehetsz. Ez a Kék bálna helyett Sárga Foltos Zsiráf akció fut most az interneten.

Hagyjuk is, hogy mi az Kék Bálna, egy baromság. Bakai Gyöngyi, akinek a kortárssegítő csoportjai Budaörsön három-négy éve egyre több fiatalnak segítenek az önismeretük fejlesztésében és a tolerancia gyakorlásában, Sárga Foltos Zsiráf akciója azonban, amit néhány napja kezdett el terjeszteni az interneten, nagyon jó. A résztvevők két héten keresztül naponta kapnak egy-egy – valljuk be, nevelő célzatú – feladatot, és aki fényképekkel igazolja, hogy teljesítette, az a végén egy ötnapos táborozást nyerhet.

„Miért inkább a sárga, foltos zsiráf? Mert övé a szárazföldi állatok közül a legnagyobb szív. Bizony! Legyél Te is olyan, mint a Zsiráf! Ha nem is olyan nagyszívű, de olyan jószívű! Csatlakozz a kortárssegítők 14 napos kihívásához! Teljesíts minden nap egy kihívást, és írj, rajzolj, posztolj!
A minden nap teljesítők között kisorsolunk egy 5 napos táborozást Nemesvitán a Malom Házában, június 19 – 24 között. Ha készen álltok egy jó mókára, ne habozzatok!” – olvasható a felhívás.

Milyenek a feladatok? Rajzolj, színezz foltos zsiráfot! Alkalmazz különféle technikákat! Legyél kreatív! Dicsérd meg egy barátodat, osztálytársadat! Csak úgy! Kezdeményezz beszélgetést egy olyan iskolatársaddal, akit nem ismersz, nem a barátod. Vedd észre a lábaid előtt heverő szemetet! Dobd a kukába! Otthon, kérés, kérdezés nélkül mesélj el egy történetet a szüleidnek, ami aznap történt veled! Kérdezd meg a nagyszüleidet, hogy ők mivel játszottak gyermekkorukban? Ha módod van rá, próbáljátok is ki őket! Este, lefekvés előtt olvass a kedvenc könyvedből! ( Kütyüzés helyett…) Segíts otthon vacsorát készíteni! Kérdezd meg egy tanárodat, hogy segíthetnél-e neki ma valamiben? Kérés nélkül végezz otthon valamilyen házimunkát! Hallgass meg ma valamilyen szép zenét, bármit, ami lelkesít, ami erőt és lendületet ad! Sportolj valamit! Ma csak egészséges ételeket egyél! Gyakorold, hogy kivárod, amíg a társad, a barátod beszél; ne vágj közbe, hallgasd figyelmesen!zsiráfoshoz

Vajon mit tanulnak a gyerekek ebből a két hétből? E sorok írásakor a hatodik napnál tartanak, és nézegetve az eddig feltöltött beszámolókat, bár néha ki-kimarad egy nap, amit utána pótolnak, a gyerekek és a szüleik is igyekeznek, lelkesek és a látottak aranyosak. Vajon mit tesz majd Bakai Gyöngyi, ha a két hét letelte után a mostani játékosok vagy újak követelik a folytatást?zsiráfhoz 2

A csoport elérhetősége: https://www.facebook.com/groups/1346235738806768/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here