Júliustól már nem jók a régi zöldzsákok

0
360
A korábban vásárolt ÉTH logóval ellátott (zöld színű) kerti hulladék, avar elszállításához alkalmas zsákokat az új Közszolgáltató – BKM Nonprift Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója – már csak júniusban fogadja el. 2022.07.01-től csak az FKF logóval ellátott, átlátszó AGGLOMERÁCIÓ feliratú zsákot szállítják el.
A zsákba kizárólag zöldhulladékot szabad tenni.
A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb, illetve ömlesztve kihelyezett ágakat nem szállítják el.
Kérjük, hogy a zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetére érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé úgy, hogy az a gyalogos vagy autós közlekedést ne akadályozza.
Kérjük, hogy a megtelt zöldhulladékos zsákokat és a hulladékgyűjtő-edényeket a megadott időpontig az ingatlanon belül tárolják.
Kertes családi házas övezetek lakosai évente egyszer 10 db ingyenes zöld zsákot vehetnek át az FKF Ügyfélszolgálatán, a BTG Nonprofit Kft. Dózsa György utcai központi irodájában a személyes ügyfélfogadási időpontokban.
10 db-on felüli mennyiség esetén a zsák ára 332,- Ft /db + áfa (bruttó 422,- Ft), mely ugyancsak az Ügyfélszolgálaton vásárolható meg.
A kerti hulladék és avar égetése a hulladékszállításba bevont területeken TILOS!
A legkörnyezetbarátabb megoldás a helyben hasznosítás, zöldhulladékot elsősorban komposztálásra vagy mulcsozásra használhatjuk fel. A komposztálással értékes humuszt kapunk a kerti növényeink számára, a mulcsozás pedig megakadályozza a gyomosodást és csökkenti a talaj hőmérséletét, így kevesebb öntözésre lesz szükség.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here