Jótékonysági Ghymes koncert a látássérültek szervezésében – meghívó

0
1669

Október 14-én Ghymes koncert lesz a budaörsi sportcsarnokban, amit a Budakörnyéki  Látássérültek Közhasznú Egyesülete (Buláke) szervez és a bevétel egy része az ő gyarapodásukat segíti.

Aki Ghymes rajongó, biztosan legyen ott; aki meg nem annyira, az váltson jegyet azért, hogy a látássérültek megnyithassák az új rehabilitációs központot. A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete több mint 10 éve segíti a térség látássérültjeit önmaguk, élethelyzetük elfogadásában, valamint helyük megtalálásában a társadalomban, és kínálja szolgáltatásait tagjaikon felül cégek, intézmények és magánszemélyek számára. Céljaik eléréséhez a Republik, Zorán, a Budapest Bár Zenekar, tavaly az Omega után idén a Ghymes segíti jótékonysági koncerttel.

A Ghymes szlovákiai magyar zenészekből álló együttes. A Nyitrai Pedagógiai Főiskolán alakult 1983-ban, tagjai előtte rockot, komolyzenét, régizenét játszottak. Első táncházaikat és népzenei koncertjeiket a Nyitra melletti  Gímes (régi írással Ghymes) községben rendezett ifjúsági táborban tartották, innen ered a név, amit 1984-ben vett fel a zenekar. Zenéjük magyar, közép- és kelet-európai gyökerekből táplálkozik. A népzenei alapok, a saját alkotó elképzelések és improvizációk alapján kialakult az egyedi hangzásviláguk, a Ghymes-zene. A zenekar alapító tagjai a Szarka testvérek: Gyula és Tamás, akik 2011. március 14-én megosztott Kossuth díjban részesültek.

Igen, 2016. október 14-én az  Ghymes ad jótékony célú koncertet 19 órától a Budaörs Városi Sportcsarnokban.

Kontakt: Nyikes Fatime, tel: 06 20 465 64 60, [email protected]