Jótékonysági árverés lesz az Illyés gimnázium felújításáért

0
243

Bizalom a jövőbe aukció május 18-án

A Buda Környéki Televízió készített interjút Budaörs polgármesterével, Wittinghoff Tamással, ahol többek között szóba került az a jótékonysági aukció, amit május 18-án rendeznek meg a városházán, hogy pénzt gyűjtsenek az Illyés gimnázium felújítására.

Az Illyés gimnázium szülői munkaközössége kezdeményezésére jótékonysági árverés lesz május 18-án a budaörsi városháza nagytermében azzal a céllal, hogy különböző műalkotásokat felajánlva az abból befolyó bevételt az iskola felújítására fordítsák.

A Buda Környéki Televízió riportjában Wittinghoff Tamás elmondta, erre azért van szükség, mert bár az Érdi Tankerület – amelynek 2017 óta, amikor állami kezelésbe vették az eladdig önkormányzati fenntartásban működtetett iskolákat – feladata lenne a budaörsi iskolák karbantartása, ezt fedezethiányra hivatkozva nem végzi el, pedig törvényi kötelezettsége lenne.

A polgármester tájékoztatásul közölte, hogy mivel az éves amortizáció mértékében sem költ a tankerület a város tulajdonában álló iskolaépületek karbantartására, ezt Budaörs Város Önkormányzata az iskolák alapítványán keresztül részben kompenzálja nagyjából 100 millió forint körüli összeggel.

„Az évek során több mint egy milliárd forintot lopott ki az állami oktatási kormányzat Budaörs intézményeiből azzal, hogy nem újította föl őket” – fogalmazott Wittinghoff Tamás, majd hozzátette, hogy ez tulajdonképpen már nem meglepő és „örülünk, ha sikerül olyan megoldást találni, amivel biztosítani lehet az iskola megfelelő színvonalát, ezért én magam is, szülőként fölajánlottam egy általam felújított, szép, régi karórát.”

Május 18-án, csütörtökön, 18 órakor tehát a városházán jótékonysági aukció lesz értékes felajánlásokkal, ahol igazi kikiáltó vezeti majd le az árverést.

A téma végén a polgármester arra biztatta a nézőket, jöjjenek minél többen az árverésre, hogy közös segítséggel támogassák az Illyés gimnáziumot.

A Facebook esemény oldal ITT érhető el.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here