Jó lenne egy kutyakiképző központ vagy kutyapanzió az állatmenhely mellett

0
879

A Törökbálinton működő budaörsi állatmenhely és gyepmesteri telep üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat, aminek beadási határideje 2020. augusztus 31. 12,00 óra. miért van erre szükség? – kérdeztük Nagy Ildikó Emesét a városháza sajtóreferensét.

A múlt: Budaörs Város Önkormányzata 2001-ben vásárolta meg a Törökbálint, Nyereg utcában fekvő 097/98 helyrajzi számú ingatlant, amelyen akkor gyepmesteri telep üzemelt. Az önkormányzat vállalta a telep rekonstrukcióját és annak állatmenhellyé történő bővítését.

A jelen: az állatmenhely és gyepmesteri telep üzemeltetését jelenleg a BTG Nonprofit Kft. végzi, a menhelyre beszállított állatok gondozását, valamint a közterületről begyűjtött állati tetemek ideiglenes tárolását pedig az Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete. A telep hatályos engedélye 80 kutya és 60 macska befogadására ad lehetőséget.

A telep üzemeltetéséhez szükséges valamennyi költség az önkormányzatot terheli (közüzemi díjak, karbantartási, javítási költségek, az üzemeltetéssel kapcsolatban megkötött szerződések).

Az egyesület a feladatai elvégzéséhez – amely különösen a menhelyre befogadott állatok gondozása, egészségügyi ellátása, örökbefogadásuk előmozdítása, a kóbor állatok befogása, a közterületen elhullott állati tetemek begyűjtése – évente kap támogatást az önkormányzattól.

A telep műszaki állapota elavult, felújításra szorul, amelynek végrehajtására az önkormányzat terveket készíttetett (teljes elektromos hálózat felújítása, vezetékes vízhálózat kiépítése). Erre azonban most nem igazán van önkormányzati forrás.

A jövő? „Azért írtunk ki pályázatot, hogy lehetőséget adjunk a menhely és gyepmesteri telep üzemeltetésére olyan befektetők számára, akik a telep mellett esetleg egy kutyakiképző központ, kutyapanzió vagy más hasonló vállalkozás működtetésében is lehetőséget látnak” – tudtuk meg.

Pályázati felhívás a városi állatmenhely üzemeltetésére

 

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 75/2020.(VI.24.) ÖKT számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs Város Önkormányzat tulajdonban lévő, Törökbálint, 097/98 hrsz-ú ingatlanon működő állatmenhely és gyepmesteri telep üzemeltetésére 

1. A pályázat tárgya: Budaörs Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a Törökbálint, 097/98 helyrajzi számú ingatlanon működő állatmenhely és gyepmesteri telep (továbbiakban: Telep) üzemeltetésére. 

Az üzemeltető feladata különösen az állatmenhely és gyepmesteri telep üzemeltetése, ezen belül az állatok nyilvántartása, befogadása, tartása, ellátása, gondozása, kiadása, állatorvosi ellátása, valamint Budaörs Város közigazgatási területén – különös tekintettel a település belterületére – kóbor állatok (elsősorban ebek és macskák) befogása és közterületen található elhullott állati tetemek begyűjtése és ártalmatlanítása.

A pályázati kiírás részletes tartalma alábbiakban a kapcsolódó dokumentumban olvasható.

A pályázat beadási határideje: 2020. augusztus 31. 12,00 óra.

Kapcsolódó dokumentumok:
Korábbi cikkeink ITT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here