Iroda bérlés: az induló vállalkozások alapja

0
379

Ha egy új céget indítunk útjára számos követelménynek kell megfelelnünk, emellett pedig sok egyéb járulékos teendő is akad. Ezek közé tartozik az is, hogy megtaláljuk vállalkozásunk főhadiszállását, ahol a mindennapok során hatékonyan és harmonikusan végezhetjük munkánkat.

Egy barátságos iroda a nyugodt munkavégzés alapja

Ha valaki próbálkozott már saját cég elindításával, tisztában van vele, hogy számos adminisztratív és jogi teendő előzi meg a rajtot. Plusz bizonyos tőkealappal sem árt rendelkeznünk. A kreatív és üzleti része pedig csak ezután következik. Olyan tevékenységet találni mely piacképes, kiemelkedni a tömegből és a szolgáltatásaink minőségét is magas szintre hozni, mindezt eladhatóan. A sikerhez számos ember összehangolt és kemény munkájára van szükség. Ezt a munkát pedig nem mindegy, milyen helyen végezzük.

Frissen induló vállalkozások esetén az iroda bérlés az első lépések között említhető. Ez nem véletlen, hiszen a hatékony munkához mindenképpen szükség van egy fix irodára, ahonnan a napi ügymenet lefolytatható. A kiadó irodák kínálata meglehetősen széles és folyamatosan bővül, változik. Az iroda bérlés ennek tükrében akár egyszerűnek is tűnhet, ám érdemes jól megfontolt döntést hozni. Irodahelyiséget jellemzően nem 1-2 hónapra, hanem hosszú évekre választunk.

Formáljuk saját képünkre

Az iroda bérlés során mindenképpen érdemes számításba vennünk azt, hogy a kiválasztott helyiség lesz majd hétköznapjaink élettere. Épp ezért mindenképpen megfontolt döntést kell hoznunk, mely hosszabb távon is megállja majd a helyét. Természetesen az iroda bérlés is tartogathat rejtett buktatókat, melyek csak a költözés után jönnek felszínre, de ezekre nem készülhetünk előre. A helyiség kialakítására, műszaki és technikai paraméterei azonban annál inkább.

Fontos lehet az iroda alapvető infrastruktúrája, a terei és a kisugárzása. Ez utóbbiért mi is sokat tehetünk. Az iroda bérlés nem jelenti azt, hogy nem formálhatjuk a helyiséget a saját képünkre. Bár csak bérleményről beszélünk, hosszútávra tervezünk, így fontos, hogy saját magunk és cégünk profilját is belevigyük az iroda profiljába. A berendezési tárgyak és a dekoráció tükrözze azt a minőséget, melyet képviselni szeretnénk és amiben mi magunk is jól érezzük magunkat a mindennapok során.

Az irodai munka még ma is fontos szerephez jut

Megéri még manapság irodát fenntartani?

A home office intézménye egyre nagyobb teret nyer magának, erre pedig a koronavírus-járványhoz kötődő intézkedések csak ráerősítettek. Ennek tükrében természetesen jogosan merül fel, hogy az iroda bérlés megéri-e manapság. A rövid válasz: igen. Bár egyre több cég garantálja a home office lehetőséget, egy központi iroda ettől függetlenül nélkülözhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy egyes munkakörök nem végezhetők hatékonyan otthonról.

Az iroda nem csak a vállalkozás, hanem a partnerek számára is fontos szimbólumként működik. Az iroda megjelenésével is megmutathatjuk feléjük igényességünket és a cégünk által képviselt minőséget. Tárgyalások, meetingek, összejövetelek színtere lehet, melyek kivétel nélkül csak tovább erősítik a partneri kapcsolatokat. A dolgozók számára pedig egy olyan teret jelent, ahol nyugodtan és hatékonyan végezhetik napi munkájukat.