Ilyen volt az Önismereti nap a Közösségi Házban

0
1093

A pénteki programok a budaörsi lakótelepi Közösségi házban azt járták körül, hogyan lehet segítségünkre önmagunk megismerésében a születésünk időpontja, a kézírásunk, a symbolon kártya és a jóga. A tudomány és misztikum ugyan egy kicsit keveredett, de a szép számú hallgatóság természetesen maga dönti el, hogy a lehetőségek közül melyikkel kíván élni.

Mindenki meghatározott mennyiségű és összetételű energiával születik, harmonikus és sikeres életünk pedig akkor lesz, ha ezekkel az energiákkal típusuknak megfelelően és jól gazdálkodunk – osztotta meg péntek délelőtt egy tucatnyi hölggyel Tóth Edit a budaörsi lakótelepi Közösségi Házban az Önismereti napon. A kronobiológiáról tartott előadást. Kiderült, hogy a születési dátumunkból egy úgynevezett csakratáblázatból lehet kikeresni azokat a számokat, amelyek az energiánk erősségét jelentik fizikai, érzelmi és szellemi síkon. Az ebből az irányból megközelített önismeret tisztázza, hogy mennyire vagyunk terhelhetőek, illetve személyiségtípusunk (melankolikus, szangvinikus, kolerikus, flegmatikus) alapján azt is, milyen jellegű elfoglaltságra (munka, sport) vagyunk hivatottak. A kronobiológiai számítás tisztázza, miben rejteznek erős, illetve gyenge pontjaink. Ezeket azért érdemes tudnunk, mert akkor vagyunk sikeresek, amikor olyasmivel foglalkozunk, amit szívesen és hatékonyan csinálunk, és ez azért van, mert olyankor énünknek azt a területét használjuk, amellyel energia és személyiség tekintetében harmóniában vagyunk – mondta. – Ezen ismeretek birtokában pedig könnyebben megértjük mások működését, és többé nem lesznek irreális elvárásaink a más típusúakkal szemben sem, ami csökkentheti a konfliktusok számát, például munkahelyen, ahol nem választhatjuk meg úgy a környezetünkben lévő embereket, mint a barátainkat. Évekig képesek vagyunk valamiféle felvett ritmusban és hozzánk kevésbé illő munkát végezve élni, de így hamar kimerülünk, rosszabb esetben meg is betegedhetünk. A legbensőbb személyiségünket kell feltárni a rárakódott rétegek, műviselkedések alól. Tóth Edit szerint az interneten található bioritmus kalkulátor segítségével, szintén a születési időpontunk alapján megtudhatjuk, hogy az egyes napokon milyen energiaszinten vagyunk, így akár előre tudhatjuk, mely napokon lesz például elménk energiaszegényebb, és nem aznapra tervezünk észt igénylő feladatokat, vagy akár állásinterjút.

Napközben Sebestyén Attila életvezetési tanácsadó segített a symbolon kártyák segítségével eligazodni a hozzá fordulóknak, akik megerősítést kerestek fontos, egész életükre kiható döntéseik előtt.

trudi webreA grafológia – szemben a fentiekkel – nem az ezotéria világába tartozik, hanem elismert tudomány, a pszichológia társtudománya. Rénesné Eller Gertrúd andragógus, humántanácsadó és grafológus a délutáni előadásában egyebek között Jung elméletei alapján beszélt arról, hogy a szimbólumok a felszínre hozzák a lélek rejtelmeit, a tudattalant, és ezek a kézírásban is megjelennek. Ezért ismerhetők fel a papírra vetett sorokból akár laikusok számára is a személyiségünk jegyei, persze azáltal, ha hozzárendeljük a grafológusok által alkalmazott szempontokat. Ez a kétórás előadás természetesen nem érhetett fel az egyébként másfél-két éves szakképzés keretében megtanulható grafológiai ismeretekkel, de a végén a saját kézírását megnézve mindenki ráismerhetett és/vagy rácsodálkozhatott egy kicsit önmagára.

Este az Önismereti nap Homonnay Fanny Jóga Nidra órájával ért  véget. Ez valójában egy mély, stressz oldó relaxáció, szinte félálomban.

S hogy ki, miért is vett részt az egyik, vagy másik, illetve néhányan minden eseményen? Aligha meglepő, hogy elsősorban nők érkeztek, volt, aki pusztán kíváncsiságból, míg más azért, mert szerinte az sem véletlen az sem, hogy éppen életének egy fontos, döntés előtt álló szakaszában rendezte meg a közösségi ház ezt az önismereti napot. Megint mások egyszerűen csak azért, mert szeretik a közösségi ház programjait és a péntek remek időpont az ilyesfajta hasznos időtöltésre, és milyen jó, hogy az ember mindig képes tanulni valami újat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here