A Pro Musica ötödik farsangi bálja

0
941

Nem voltak jelmezek, se álarcok, viszont két igencsak ifjú táncos nyitotta meg – természetesen az esemény fővédnöke, Wittinghoff Tamás polgármester üdvözlő szavai után – tegnap este a budaörsi Pro Musica Kórus immár ötödik farsangi bálját az 1. Számú Általános Iskola impozáns aulájában.

Mint Tóth Csaba karnagy illetve a szervezést zömében magára vállaló felesége munkatársunknak elmondta, a cél az, hogy a komoly munka mellett, amit a kórusművek betanulása, gyakorlása nap, mint nap jelent, megmutassák, hogy tudnak együtt lazítani is, és a közös mulatság amolyan csapatépítőnek sem rossz. A lazítást vidám előadással illusztrálták, hiszen meglepetésként ezúttal rajzfilmzenét és hetvenes évekbeli magyar slágereket hallhattunk tőlük, szokatlan feldolgozásban.

A kórustagok mellett szép számmal voltak a bálon vendégek, részben olyanok, akik egész évben figyelemmel kísérik a csoport fellépéseit, önálló és más kórusokkal illetve zenekarokkal társult hazai és nemzetközi koncertjeit; és persze olyanok is, akiket a plakáton a helybeli bálozás lehetősége vonzott. Hiszen valljuk be, míg Budaörs kulturális élete egyre színesebb, a már-már hagyománnyá vált helyi bálok mintha lassanként elfogynának. Persze, még nincs február, jöhetnek helyettük újak!

A nyitótánc és a kórus produkciója után a törökbálinti harmonikások előadása ugyancsak sikert aratott, és kora estétől majdnem hajnalig táncoltak a vendégek is, amihez a talp alá valót, igen színvonalasan, Pálinkás Gergely és a Made In zenekar „húzta”. Éjfélkor pedig jött az elmaradhatatlan tombola, ahol Pete Gabriella a kórus alapítványának elnöke és segítői a budaörsi vállalkozók által felajánlott nyereményeket sorsolták ki. Így lehettünk gazdagabbak egyebek között virággal, ajándékkosarakkal, kozmetikai csomaggal, sóbarlangi belépővel, orvosi szűrésre szóló voucherrel és színházjegyekkel a Budaörsi Latinovits Színház olyan előadásaira, amelyekre alig lehet már amúgy jegyet kapni.

Az est háziasszonya Zahorán Adrienne a Budaörs Rádió munkatársa volt.