Így vezetheted le a stresszt egy zsúfolt munkanap után!

0
154

Egy lefelé tartó spirálban vagy és nyomasztó stressz és szorongás jellemzi hétköznapjaidat? Próbálj meg a zenéhez fordulni. A zene képes gyorsan megváltoztatni a rossz hangulatunkat, hiszen hatással van a tudatalattinkra és a bosszantó negatív gondolatokat is képes elűzni.

 

Énekeljünk minden nap

Ha eleve szeretünk zenét hallgatni, akkor az ének segíthet abban, hogy gondolatainkat más irányba tereljük, légzésünket lassítsuk és szabályozzuk. Énekeljünk a zuhany alatt, autóvezetés közben vagy éppen elalvás előtt. Nem gond, ha nem vagyunk túl jó énekesek, attól még pozitívan fog hatni ránk ez a tevékenység. Csak élvezzük és hozzuk magunkat minden nap jobb hangulatba az éneklés segítségével. Mindig jegyezzük meg azokat a dalokat, amelyek jó érzést keltenek bennünk, és azokat gyakorta ismételjük.

Játsszunk hangszereken

Még ha nem is vagyunk gyakorlott zenészek és csak most kezdünk el valamilyen hangszeren játszani, akkor is töltsünk el minden reggel pár percet zenéléssel. A zenélés vitaminként is hathat, hiszen az emberi agy több területét is igénybe veszi, fizikai közérzetünket is javítja. Egy elektromos dob vagy egy elektromos zongora beszerzésével egy új és sokkal boldogabb életet élhetünk. Kezdőként törekedjünk arra, hogy minél egyszerűbb dallamokat játszunk, amelyek sikerélménnyel töltenek el bennünket. Kerüljük el a túl nagy kihívással járó darabokat, hiszen az megint csak a negatív önértékelést fogja erősíteni. A lényeg az, hogy pozitív és örömteli kikapcsolódásban legyen részünk és képesek legyünk élményként megélni a zenélést.

A negatív benyomásokat és ingereket a zene segíthet pozitívan feldolgozni. Sokszor hajlamosak vagyunk hosszú ideig ragaszkodni a negatív dolgokhoz és még ismételgetjük is őket tudatosan, vagy akár tudat alatt is. Ebből a folyamatból nagyon nehéz kijönni, de a zene kiutat mutathat számunkra. A nyugodt ellazulást a zene segíti és a stresszt tápláló negatív gondolatokat szinte elsöpri. Törekedjünk arra, hogy szinte minden nap foglalkozzunk zenehallgatással vagy zenéléssel, hiszen ez a kulcsa annak, hogy egy sokkal nyugodtabb és stresszmentesebb életet éljünk. Ne hagyjuk, hogy a negatív gondolatok ellepjék és irányítsák mindennapjainkat. Doboljunk, zongorázzunk, gitározzunk vagy hallgassunk minden nap zenét esténként a munka végeztével, esetleg a reggeli órákban még a munkakezdés előtt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here