Igazi szurkolói hangulat a gyerekek kézilabda kupáján

0
1004

Gyerekzsivaj, igazi szurkolói hangulat, örömkiáltások és olykor kisebb pityergések, múló szomorúság tanúja volt tegnap, azaz május 11-én a budaörsi városi sportcsarnok.

A Budaörs Handball hetedik alkalommal rendezte meg az egész éves általános iskolai kézilabda programját ilyenkor tanév vége felé lezáró Decathlon Kupát. Az idén hét budaörsi és környékbeli iskola 38 csapata, közel 400 harmadik osztályos gyerek 83 mérkőzésen mutatta be, hogy mit sikerült a többségüknek heti egy testnevelési órán a kézilabdából a Budaörsi Handball edzőitől elsajátítani. Bár ebben a korosztályban a fiúk és a lányok a külön edzéseken (többek között kedden 16 órától a Bleyerben, csütörtökön 14,30-tól a városi sportcsarnokban) még együtt gyakorolnak, a kupán már osztályonként külön-külön állítottak ki fiú és lány csapatokat. Mindenki három, tíz-tíz perces meccset játszott és a legjobbak jutottak tovább.

A győztes a Kesjár Csaba Általános Iskola lett, két arany- és egy bronzéremmel. A díjakat Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere és Kálóczi Imre alpolgármester, a Budaörs Handball társadalmi elnöke adta át nekik.

S bár szokás ilyenkor azt mondani, hogy gratulálunk minden résztvevőnek, ezt most komolyan gondoljuk, hiszen valamennyi, ezen a napon itt kézilabdázó 9-10 éves mindent beleadott, akár a pályán, olykor szó szerint megverekedve egy-egy labdáért, akár az iskola többi csapatát biztatva a pálya széléről.

A nyertes csapatok

 1. osztályos lányok:
  I. Koronások (Kesjár)
  II. Villámdobók (1-es)
  III. Zimis kezesek (Zimándy)
  IV. Legjobbak (1-es)
 2. osztályos fiúk:
  I. Budaörsi bajnokok (Kesjár)
  II. Oldkings (Herman)
  III. Galaktikus győztesek (Kesjár)
  IV. Kézilabda királyok (1-es)

Résztvevő iskolák:
Biatorbágyi Általános Iskola
Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola
Herceghalmi Általános Iskola
Zimándy Ignác Általános Iskola (Törökbálint)
Kesjár Csaba Általános Iskola
Budaörsi 1. Számú Általános Iskola
Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

Hangulat videó: ITT