Húszéves a Chameleon Jazz Band, budaörsi (ingyenes!) örömkoncerttel (is) ünnepelnek

0
283
Chameleon Jazz Band, Budaörs, Purger Tamas

Hamarosan indul a Chameleon Jazz Band zenekar jubileumi turnéja. Az ingyenes, budaörsi örömkoncert kapcsán a formáció alapítóját, Bálint Rezsőt kérdeztük a következő hónapok eseményeiről.

Chameleon Jazz Band, Budaörs, Purger Tamas

– 20 évvel ezelőtt, 2003 őszén alakult a Chameleon Jazz Band. Mik voltak azok a pillanatok, amikre ma is szívesen emlékezel vissza?

– Amikor kezdő zenetanárként először kopogtam be a Jókai Mór Művelődési Ház ajtaján azzal a szándékkal, hogy szeretnék egy koncertet csinálni, nem gondoltam volna, hogy két évtized múlva ezekről a dolgokról fogunk beszélgetni. Hihetetlen sok emlék köt a zenekarhoz, de ha ki kell emelni pár dolgot ezek közül, akkor eszembe jutnak az első telt házas koncertek, az első külföldi fellépésünk Kassán, vagy az a nap, amikor megérkezett a levél, hogy indulhatunk Norvégiába. Számos izgalmas helyszínen megfordultunk már az évek alatt, de szinte mind különleges helyet foglal el a szívemben. A legmeghatározóbb élmény talán mégis az volt, amikor bemutattuk első saját dalunkat a közönségnek. Azt hiszem, ott lett igazán felnőtt a produkció.

–  Budaörsről indul a jubileumi koncertek sora…

–  Az ünneplést egy olyan városban szerettük volna kezdeni, ami valóban fontos helyet tölt be együttesünk múltjában. 9 ország több mint 50 városában színpadra álltunk már, de Budaörs az összes közül kiemelkedik. A művelődési ház, a városháza, a település terei, szabadtéri színpadai és fesztiváljai mind-mind emlékezetes helyszínek. És persze nagy kedvenc a PostART, ahol már többször megfordultunk. 2023. február 4-én (szombaton) este 8 órától egy fergeteges, dupla születésnapi örömkoncerttel szeretnénk megköszönni a budaörsieknek és az idelátogatóknak, hogy 2003 óta folyamatosan támogattak minket és mindig érdeklődve várták, mivel rukkolunk elő legközelebb.

– Milyen műsorra számíthatunk?

– Ez a zenekar ma már merőben más, mint az a formáció, ami 100 perces show-műsorral, díszletekkel, sztárvendégekkel koncertezett a művelődési házban. A repertoár vázát a 2021-ben megjelent, nyolc saját dalt tartalmazó album anyaga adja, de természetesen most is egy igazán izgalmas és változatos műsorral készülünk, ahol a közönségkedvenc, dallamos,  ismertebb dalok is megszólalnak. Már pár zenész kolléga és barát is jelezte, hogy részt vesz az eseményen, így előfordulhat, hogy meglepetés produkciói is születik. Fontosnak tartom elmondani, hogy a koncert ingyenes, így tényleg mindenkinek ott a helye, aki szeretne egy laza, kötetlen, baráti hangulatú zenei esten részt venni.

– Mesélnél kicsit a következő hónapok terveiről?

– Az év csúcspontja az őszi, kétfelvonásos, budapesti jubileumi hangverseny lesz, amit szeretnénk kiegészíteni külföldi eseményekkel is. Előzetesként annyit tudok mondani, hogy a városok és helyszínek sora nagyon impozáns. Szerepel benne erdélyi helyszín és Bécsbe is visszalátogatunk majd. Februárban közepén a felvidéki Somorján adunk koncertet, tavasszal pedig többek között Vácon is megfordulunk majd. De most az a legfontosabb, hogy Budaörsön együtt tölthessünk egy felejthetetlen estét. Szeretettel várunk mindenkit!

Fotó: Purger Tamás

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here