Hogyan válasszunk kényelmes kanapét?

0
346

A fotel vagy kanapé választás kényes feladat, hiszen általában az ember ezeket egy élethosszra választja. Ezért minden meg kell tennünk annak érdekében, hogy egy számunkra minden szempontból tökéletes bútordarabot válasszunk.

Ez nem minden esetben egyszerű, hiszen sok szempontot kell figyelembe vennünk, kezdve a szoba méretétől és elrendezésétől, egészen a napi szokásainkig. Nézzük meg tehát közösen, hogy hogyan válasszunk kényelmes kanapét.

Elhelyezés

Első lépésként mérjük fel, hogy az adott szobában hol lenne az elhelyezése a legalkalmasabb. Ne legyen útban a kijáratoknak, ne lógjon túl esetleges falakon, egységesen olvadjon a szoba egyik kiválasztott részébe. Ezek után vegyünk elő egy centit és pontosan mérjük le mekkora hely áll rendelkezésünkre. Érdemes kimérni a magasságát is, ugyanis egy túl alacsony ülőgarnitúra kényelmetlen lehet TV nézés közben. Hiszen így nem a megfelelő szögben látunk a képernyőre, illetve, ha ülő helyzetben használjuk és lábaink nem derékszöget zárnak, hamar kényelmetlenné válhat.

Kialakítás

Ha minden szükséges információnk megvan jöhet a választás. A választék óriási és szerteágazó, ezért igen gyorsan bele lehet keveredni. Fontos figyelni a kanapé anyagára, tisztíthatóságára, ha esetleg háziállatok vagy gyerekek is használni fogják. Ilyen szempontból a bőr, szövet, vagy esetleg bársony is szóba jöhet.

A kanapé formája is nagy szerepet játszhat, hiszen itt is széles a választék. A sarokkanapék esetében például nem árt biztosnak lenni abban, hogy jobbos illetve balos vagy cserélhető sarkú kanapét választunk. Ezek azonban igazán praktikusak, hiszen szobánk elhelyezésére igazíthatjuk majd vásárlás után.

Fontos továbbá felismerni, hogy milyen funkciót vagy funkciókat kell ellátnia a bútordarabnak. Ha szeretnénk vendégül látni a rokonokat barátokat, nem árt, ha kihúzható és ággyá alakítható, illetve, ha puhább fekvésre alkalmas felülettel rendelkezik. A kanapé ülőfelülete alatt elhelyezett tárolók alkalmasak ritkán használt holmik tárolására így helyet takaríthatunk meg.

Ha felmérjük a rendelkezésre álló helyet és pontosan meghatározzuk igényünket, igazán egyszerű lesz egy remek kanapét választanunk, mely sok-sok éven át hűségesen szolgál majd minket.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here