Hipermodern életmentő készüléket kaptak a budaörsi mentősök

0
888

A jelenlegi csúcstechnológiát képviselő mellkas-kompressziós eszközt szerzett be a Budaörsi Mentőállomás a Roche Magyarország Kft. által nyújtott támogatásból. Az eszköznek köszönhetően tovább javulnak az esélyei a térségben élő, sürgős ellátásra szoruló betegeknek.

Újabb értékes műszerrel gyarapodott a Budaörsi Mentőállomás: az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche Magyarország Kft. összefogásának köszönhetően egy Lucas 2 típusú mellkas kompressziós eszközt tudtak beszerezni. A közel 4 millió forintba kerülő eszköz kategóriájában a jelenlegi csúcstechnológiát képviseli, és segítségével jelentős mértékben nőhetnek a sürgős ellátásra szorulók túlélési esélyei.

A berendezés nagy segítséget nyújt elhúzódó újraélesztések esetén, mivel lehetővé teszi, hogy két fő felszabaduljon és a további ellátásban segédkezzen. Különös jelentőséggel bírhat kihűlt, helyszíni vérrögoldó kezelésben részesült, vagy más okból hosszadalmas újraélesztésre szoruló betegek ellátásakor. A készülék garantálja a folyamatos, egyenletes és jó minőségű mellkas-kompressziók kivitelezését, valamint lehetőséget nyújt a folyamatos mellkas-kompressziók melletti történő kórházba szállításra is.

A Budaörsi Mentőállomás 32 fővel és két autóval látja el a Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Budakeszi kistérséget, mintegy 150-200 ezer ember ellátását biztosítva.

„A mostani eszközbeszerzéssel újabb fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy minél korszerűbben felszerelt mentőautókat küldhessünk ki az arra rászorulókhoz. Az új mellkas-kompressziós eszköz megvásárlása azért is volt fontos számunkra, mert ugyan ritkábban, használjuk majd valószínűleg, de amikor szükség van rá, akkor nélkülözhetetlen. Nagy örömömre szolgál, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche ismét segítségünkre sietett, és bízom benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségük a támogatásunkra” – mondta el Nagy Gábor, a Budaörsi Mentőállomás vezetője.

A vállalatnak köszönhetően 2014-ben egy, a WHO által is ajánlott, csúcsminőségű, Lifepak 15 defibrillátorhoz jutott hozzá a mentőállomás. 2015-ben az eszközparkot tovább gyarapították: az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a Roche Magyarország Kft. összefogásának köszönhetően egy HT70P Symbol típusú lélegeztetőgépet vásároltak. A közel 3,5 millió forintba kerülő, csúcstechnológiát képviselő eszköz segítségével jelentős mértékben nőnek a sürgős ellátásra szorulók túlélési esélyei. A berendezés lényegesen egyszerűbbé teszi a traumás, eszméletüket elveszítő, spontán légzésre nem képes betegek lélegeztetését.

Szemben a ballonos eszközökkel, a HT70P Symbol automatikusan gondoskodik a lélegeztetésről, megkönnyítve ezáltal a mentő személyzetének munkáját, illetve lehetővé teszi, hogy szükség esetén nagyobb figyelmet fordítsanak egyéb feladatokra. A korábbi készülékeknél kisebb, könnyebb berendezés további előnye, hogy a gyermekeknél is használható. 

„2016-ban az eszközfejlesztés folytatódott a már említett Lucas 2 típusú mellkas kompressziós eszközzel. A Roche Magyarország kiemelten fontosnak tartja a helyi közösségek támogatását. Mivel a vállalat magyarországi központja Budaörsön található, célul tűzte ki a Budaörsi Mentőállomás programszerű segítését.” – jelezte Steve Casella, a Roche Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here