Hajléktalanopera lesz augusztusban

0
902

Augusztus 10-én lesz a hajléktalanopera következő előadása, amelynek a stábja ingyen, társadalmi munkában vesz részt a felkészülésben. Az előadás teljes jegybevételét a 2015-ös premierhez hasonlóan most is hajléktalan embereknek adják.

„Cél a hajléktalan embertársaink iránti társadalmi érzékenyítés, figyelemfelhívás az otthontalan művészek tehetségére, valamint hajléktalanság témájában cselekvő egyének és szervezetek összefogásra buzdítása. Végül és elsősorban a hajléktalanság megszüntetése, illetve egy nagyon minimális szintre csökkentése” – tudatta lapunkkal Col Legno, a hajléktalanopera ötletgazda-zeneszerzője, valamint főszervezője.

Az egyetlen hajléktalan című, két felvonásos mű bemutatója 2015-ben volt. Fontos, hogy minél többekhez eljusson ez a téma, valamint hogy segítsenek az embereknek helyesen megítélni és nem elítélni a hajléktalanságot. A darabot, amely a Fedél Nélkül című utcai lap hajléktalan munkatársainak írásain alapul, idén ismét láthatják az érdeklődők augusztus 10-én a Csepel Színházban (1215 Budapest, Árpád u. 1.).

„A hajléktalanság nem a hajlék hiánya, hanem a hajlék megszerzésének és/vagy megtartási képességének a hiánya” – mondta Csépányi Gabriella, a Diótörő Alapítvány munkatársa az egész projektet összefoglaló videóban, amelyet az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=bZNrf7zY5p4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here