Gondosóra – kedden személyesen is igényelheti a Polgárok Házában

0
148

Budaörsön is lehet személyesen regisztrálni a kormány által tavaly indított Gondosóra programra a következő három kedden a Polgárok Házában.  A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást pedig az önkormányzat támogatásával az idősek napközi otthonában folyamatosan lehet igényelni.

Budaörsön is lehet személyesen regisztrálni a Gondosóra programra a következő három kedden a Polgárok Házában a Fidesz helyi irodájában, de akinek nem kell hozzá segítség az otthonról is megteheti az interneten a http://gondosora.hu weboldalon.

A programot tavaly tavasszal indította Magyarország kormánya. Ennek keretében minden 65 év feletti magyar állampolgár térítésmentesen juthat hozzá egy órához, amelynek segítségével gond esetén értesíteni tud egy 0-24 órában működő diszpécserszolgálatot. A jelzés nyomán pedig az ott tevékenykedő szakképzett kollégák igyekeznek segítséget nyújtani. 

A budaörsi tanácsadás helyszíne: 2040 Budaörs, Budapesti út 54. Polgárok Háza, Fidesz iroda (az udvarban található második faház)

Időpontok: 

2023.11. 21. kedd 15:00 órától 16:00 óráig

2023.11. 28. kedd 15:00 órától 16:00 óráig

2023.12. 05. kedd 15:00 órától 16:00 óráig

Bővebben Löfler Dávid budaörsi önkormányzati képviselő oldalán: Igényeljen Gondosórát! Gondosóra program tájékoztatás – Löfler Dávid (loflerdavid.hu)

Tudta? A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás az önkormányzat támogatásával Budaörsön mintegy tíz éve létezik, amit a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában (ismertebben az idősek napközi otthona) folyamatosan lehet igényelni. Ez a szociális szolgáltatás a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, azonban a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek, illetve pszichiátriai betegek részére biztosított, az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás.

„A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás keretében biztosítani kell:

  • az ellátott személy segélyhívása esetén az ügyeletes gondozónak a helyszínen történő haladéktalan (a segélyhívástól számított 30 percen belüli) megjelenését az ellátott lakásán
  • a segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében szükséges azonnali intézkedések megtételét
  • szükség esetén további egészségügyi vagy szociális ellátás kezdeményezését.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás folyamatos készenléti rendszerben működik. A diszpécserközpont segélyhívás esetén – a segítséget kérő nevének, címének és az egyéb rendelkezésre álló információ közlésével – értesíti a készenlétben levő gondozót. A gondozónak 30 percen belül kell az ellátott lakásán megjelennie” – olvasható a tájékoztatóban.

Elérhetőségek:

Intézmény neve Gondviselés Háza Szociális Szolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény
Székhely 2040 Budaörs, Clementis L. u. 20.
Intézményvezető Biró Valéria
Telefonszám/fax + 36 (23) 415 208
Postacím 2040 Budaörs, Clementis L. u. 20.
Elektronikus levélcím budaors@maltai.hu

 

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/a-patko-u-9-be-koltozik-az-idosek-napkozije/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here