Foltvarró ünnep augusztusban Budaörsön

0
1116

Országos Foltvarró Fesztivál: 2018. augusztus 24-26.

2016 után újra Budaörs ad otthont az Országos Foltvarró Fesztiválnak, amelynek keretében vásár, kiállítások, nyitott műhelyfoglalkozások, tanfolyamok és gyermeksarok várja az érdeklődőket. A rendezvény két díszvendége Isabelle Wiessler és Molgaard Zsófia lesz, akik nem csupán önálló tárlataikon mutatják be munkáikat, de három tanfolyam keretében lehetőség lesz egyedi patchwork stílusukat, technikájukat is megismerni, elsajátítani.

A Magyar Foltvarró Céh által szervezett rendezvény keretében két helyszínen – a budaörsi Városházán és a PostART kulturális színtéren – összesen nyolc kollekcióból álló kiállítást nézhetnek meg a látogatók, többek között Bihari Zsóka céhmester és a két díszvendég önálló tárlatát is. Isabelle Wiessler 25 éve kezdett el quilteket készíteni, miközben hivatalos mixed media művészként és oktatóként dolgozott Európában, Oroszországban, Kanadában és Mexikóban. Önálló tárlatán igazi patchwork ínyencségeket láthat a közönség a Városházán. Molgaard Zsófia a Pittsburghi Modern Quilt céh tagjaként pedig egyedi mini-quiltjeit mutatja be az érdeklődőknek a PostART kulturális színtéren. Továbbá a Városháza ad otthont egészen szeptember 7-ig az Európai Quilt Szövetség, az EQA 2017-es kollekciója is, és az idei verseny, a „Játék” tematikájú pályázat legjobb műveinek is.

Az idei fesztivál újdonsága az ország különböző pontjairól érkező foltvarró csoportok egyenviseletének bemutatója lesz, melyet szombaton 11 és 12:30 között tartanak a Városházán. A PostART kulturális színét udvarán nyitott műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők, ahol lehetőséget biztosítanak a szervezők apró ajándéktárgyak helybeni megvarrására, szakértő foltvarrók segítségével.

Az Országos Foltvarró Fesztivál kihagyhatatlan eleme a vásár, melyet a Jókai Mór Művelődési Központban rendeznek meg, itt különböző patchwork kellékek és számtalan anyag közül válogathatnak a látogatók. Idén is folytatódik a nagysikerű gyermeksarok program is, ahol foltvarró óvónők foglalkoznak az apróságokkal, míg a család többi tagja kedvére nézelődhet a fesztiválon. A fesztivál ideje alatt a Magyar Foltvarró Céh tagjai több tanfolyamon is részt vehetnek, melyeket Isabelle Wiessler, Molgaard Zsófia, Fekete Szilvia és Magyar Márta tartanak.

Az Országos Foltvarró Fesztivál kiemelt támogatója Budaörs Város Önkormányzata, melynek köszönhetően, nemcsak a Magyar Foltvarró Céh tagjai, de a budaörsi lakosok is lakcímkártya felmutatásával, ingyen látogathatják a kiállításokat, a többi érdeklődő számára 1000 Ft-os támogatói jegy váltására lesz lehetőség. A vásár és a PostART kulturális színtér udvarán rendezett nyitott műhelyfoglalkozások ingyenesen látogathatóak.

További információk elérhetőek a Magyar Foltvarró Céh hivatalos oldalán.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here