Fokozatosan nyitnak a kultúrházak

0
280

Jövő hét hétfőtől elindulnak a Jókai Mór Művelődési Ház kültéri csoportjai, a Kocogi futóklub és a Surranók túraklub. Július 1-től pedig a beltéri foglalkozásaik is újra látogathatók lesznek, ezek közül az első a Hatha jóga, július 1-én a galériateremben. A Kamaraerdei Közösségi Ház júliustól szervez ismét programokat, egyelőre szabadtérieket.

A járványügyi veszélyhelyzet feloldása után, hosszú idő elteltével végre megjelent a jogszabály, amely lehetőséget biztosít a közművelődési intézmények újranyitására, így újra nyitnak a művelődési és közösségi házak. A Jókai Mór Művelődési Ház Kocogi futóklubja már jövő hét hétfőtől, június 29-én újra indítja az edzéseket a Herman iskola futópályáján, 18 órai kezdettel. A másik szabadtéri csoport, a Surranók túraklub karantén utáni első túrája július 5-én lesz a Börzsönyben.

Július 1-től a beltéri foglalkozások is elkezdődnek, Hatha jóga lesz július 1-én 8 órától a művelődési ház galériatermében.

Az újranyitással kapcsolatban a Jókai Mór Művelődési Ház munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy mivel a járvány még nem ért véget, a látogatók továbbra is vigyázzanak egymásra. Így kérik, hogy azok, akik akár egy kicsit is betegnek érzik magukat (köhögés, tüsszögés, fejfájás), ne vegyenek részt a foglalkozásokon!
A művelődési ház vendégtereit kétóránként fertőtlenítik, folyamatosan szellőztetnek, kézfertőtlenítőket helyeztek ki az épületben.
A foglalkozásokra érkezőket megkérik, hogy érkezéskor a csoportvezetőknél található kézfertőtlenítőt használják. Mozgásórákra mindenki vigyen magával váltóruhát, melyet az óra előtt veszt át, és lehetőleg saját polifoamot használjanak, törölközővel!

Szabadtéri programokkal nyit a Kamaraerdei Közösségi Ház is. Az intézmény szervezésében június 30-án élményfestés lesz a Hollósy cukrászda teraszán. Július 2-án 18 órától pedig szabadtéri alakformáló torna lesz.