Foci NB II: Gabala Krisztián a Budaörs új vezető edzője

0
528

Nem igazán indult jól az új bajnoki szezon az NB II-ben a Budaörsnek, hiszen csak az első fordulóban sikerült nyerni, azóta, a végre átadott új, Árok utcai stadionban nem.  És ahogy az lenni szokott ilyenkor,  Márkus Tibor vezetőedzőt szeptember közepén a klub vezetősége felmentette. Márkus a 2009/2010, valamint a 2010/2011-es szezonban játékosként erősítette csapatunkat, majd edzőként a 2015/2016-os szezontól dolgozott itt. Először Miskei Attila segítőjeként, utána rövid ideig ideiglenesen már ő irányította a csapatot, de ezt követően Bognár György asszisztense lett. Tavaly szeptemberben vette át vezetőedzőként az együttes irányítását és az előző szezonban nagyszerű teljesítménnyel a 6. helyen zárt vezetésével a BSC.

A csapatot két hete ideiglenesen az eddigi másodedző, Rajnay Attila vette át, de nagyon rövid időre, mert mára megtalálták Márkus utódját, aki Gabala Krisztián lett. Ő 45 éves, eddigi edzői pályafutása során a Budapest Honvéd második csapatát, a Csepelt, valamint az NB III-as BVSC-t is irányította, legutóbb pedig az FC Hatvan kispadján ült. Ahogy Márkus Tiborét, úgy Gabala Krisztián munkáját is Rajnay Attila, Pleván Ádám, valamint Szabó Balázs segíti.

„Stabil és nézhető játékot szeretnék látni”

Egyelőre ismerkedik a csapattal, de pozitívan tekint a jövőbe Gabala Krisztián. Csapatunk új vezetőedzője honlapunknak elmondta: a stabilitás és a bennmaradás kiharcolása az elsődleges cél, szem előtt tartva a klub filozófiáját.

Hogy történt a megkeresés, hogy vezetett az utad Budaörsre?
Múlt hét szerdán még egy harmadik ligás csapattal beszélgettem, majd csütörtök délelőtt csörgött a telefonom és délután már a budaörsi csapat vezetőivel ültem egy légtérben, ahol határozott elképzelések mentén beszélgettünk az együttes körül kialakult helyzetről.

Mennyit gondolkodtál azon, hogy elvállald-e?
Nem sokat, szinte semmit!

Mi volt az első benyomásod, mit mondtál a csapatnak az első alkalommal?
Kicsi a futball világa, így nem tulajdonítottam annak nagy jelentőséget, hogy órákat beszéljek magamról. A JÖVŐ – és ezt hangsúlyoztam leginkább – sokkal jobban érdekel, mint az, hogy a múltban mi történt. A múltat megváltoztatni nem tudjuk, csak a jövőt tudjuk szebbé tenni.

Év közben nem könnyű átvenni egy csapatot, milyennek látod a társaságot?
Az ismerkedés stádiumában vagyunk, így erre a kérdésre nehéz körültekintő és felelősségteljes választ adni. Mindig pozitív vagyok.

Milyen célokat vázold fel eléd a klubvezetés?
A stabilitás kialakítása az elsődleges cél. Elsősorban a másodosztályú tagság megőrzése, másodsorban pedig mindenki számára vonzó felnőtt csapat kialakítása. Természetesen fontos szempont, hogy a célokat úgy érjük el, hogy folyamatosan szem előtt tartjuk a klub érdekeit és azt a filozófiát, amit eddig képviseltek.

Ha jól tudom, először vezethetsz csapatot a másodosztályban, előrelépésként tekintesz a felkérésre?
Az utánpótlás válogatott után a Honvéd második csapatával már dolgoztam a második osztályban, de természetesen nagy kihívásnak tekintem.

Milyen típusú edző vagy, milyen játékfilozófiát képviselsz?
Minden edzőnek más és más filozófiája van. Az, hogy az enyém milyen az most másodlagos. Jelen esetben a játékoskeret és a filozófia állandó, tehát rövid távon nekem kell alkalmazkodnom.

Az előző szezonokban a BSC rendre jól szerepelt, mire lehet képes szerinted ez a csapat?
Remélem, hogy hasonló teljesítményre, bár most a kiinduló alap más, de hosszú a bajnokság, így bármi lehetséges még.

Mivel lennél elégedett jövő májusban a bajnokság végén?
Ha stabil és nézhető csapatjátékot mutatnánk és letennénk a következő év alapjait.

Forrás: bsc1924

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here