Foci: a Budaörsi SC rekordjai

0
137

A budaörsi labdarúgócsapat (BSC) jövőre lesz százéves. Most a közelmúltból szedtünk össze izgalmas statisztikákat és érdekes rekordokat.

A klub eddigi legfiatalabb gólszerzője Halmai Ádám, aki 2019 októberében egy 3-0-ra megnyert találkozón 18 évesen 3 hónaposan és 10 naposan szerzett gólt a Soroksár ellen. A fiatal támadó egyébként pont a Soroksár csapatát erősítette a tavalyi idényben, most nyáron egy nagy ugrás következett be az életében, hiszen a Ferencváros igazolta le. Nem sokkal csúszott le a második helyre Pethő Bence, aki még 2017-ben vette át a vezetést ebben a kategóriában, de az Unibet adatai alapján Halmai 1 hónappal letaszította a trónról.

Ha a csapat legidősebb gólszerzőjét keressük, akkor szintén 2019 őszéig kell visszaugranunk az időben, amikor is Kulcsár Tamás már 37 éves is elmúlt, amikor betalált a Csákvárnak. Kulcsárt kevesebbeknek kell bemutatni, hiszen egy komoly NB 1-es múlttal rendelkező játékosról van szó, jelenleg még 40 évesen is futballozik, az Unione csapatát erősíti.

A budaörsiek kapuját eddig legtöbbször Laki Balázsnak sikerült bevennie, a korábban a Gyirmótban és Mosonmagyaróváron is több évet lehúzó játékos 7 meccsen 7-szer is gólt szerzett a Budaörs ellen. Mögötte 3 labdarúgó is következik 6 góllal, Nagy Patrik kevésbe ismertebb közülük, neki 9 meccs kellett ehhez, Szarka Ákos 7 találkozó alatt hozta össze ezt a számot, Balajti Ádám pedig 11 mérkőzésen lőtt 6 gólt a Budaörs kapujába a Bet365 információi szerint.

A klubnak a Budafok ellen van a legjobb győzelmi rátája, ha azokat a csapatokat vesszük figyelembe, akikkel már legalább 5-ször megmérkőztek. Eddig összes 8-szor rendeztek Budaörs-Budafok mérkőzést, ebből pedig 6-ot is megnyertek a budaörsiek és mindössze 1-szer szenvedtek vereséget, ez 75 %-os győzelmi mutatónak felel meg. A második legjobban a Kazincbarcika ellen szerepelnek, ellenük 7-ből 5 meccset nyertek meg.

A csapat még a 2016/17-es idényben állt ki a legfiatalabb átlagéletkorú csapattal egy mérkőzésre. Akkor Bognár György irányította a Budaörsöt és mindössze 23,5 volt az átlagéletkoruk egy Dorog elleni összecsapáson. Deli Márió és Petró Balázs személyében két 20 év alatti játékos is helyet kapott a kezdőben, előbbi ráadásul gól is szerzett a találkozón.

Folytatjuk!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here