Felújítás nem volt, de a függönyillat friss – tanévnyitó a Kesjárban

0
2005

Idén az öt általános iskola közül a város keleti csücskében, a Kesjárban jártunk  az évnyitó ünnepségen. A nyár végi reggel hűvössége ellensúlyozta a napsütés melegét, ugyanis a két elsős osztályt indító iskolában az udvaron zajlott az esemény.

A Himnuszt követően Szabó István igazgatóhelyettes köszöntötte az elsősöket, akik osztályonként egy-egy verssel emelték az ünnepség fényét. Ezt követően a szülői „Világítótorony-csoport” vezetője hívta fel a figyelmet arra, hogy társaságuk célja a 7 szokás életvezetési program kiterjesztése az iskolán túli életre, a szülőkön keresztül. Egy vándorkupát is létrehoztak, mely havonta kerül ahhoz az osztályhoz, amelyiknek szülői közössége az adott hónapban feladott szokáspont feldolgozásában leginkább jeleskedik. Év végén a legeredményesebb osztály élményajándékot kap.

A szülői „Világítótorony-csoport” a tavalyi tanév során jött létre, ez szükségeltetett ahhoz, hogy a Kesjár Csaba Általános Iskola a 7 szokás életvezetési program referenciaiskolájává váljon.

Végül Tóth Krisztina igazgató lendületes és lelkesítő beszédében hangsúlyozta: bár az idén nyáron náluk elmaradtak a felújítási munkálatok, a cél hogy a tanulók biztonságban és jól érezzék magukat, a kompetenciaeredmények maradjanak jók, és méltatta az iskola karbantartóinak, tisztán tartóinak segítségét, mellyel pótolni igyekeztek azt, amit az állami iskolafenntartó elmulasztott. A rövid, de bájos beszédet „A 2017/2018-as tanévet megnyitom!” mondattal fejezte be.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here