Felhívás a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében

0
930

Törődésre, odafigyelésre, egymás segítésre szólítja Wittinghoff Tamás polgármester a budaörsieket annak érdekében, hogy megelőzzük a kihűléses baleseteket. Felhívja a település lakosságának figyelmét a telefonos és személyes bejelentési lehetőségekre, ha veszélyeztetett, magányos, idős, hajléktalan emberről szereznek tudomást.

FELHÍVÁS

a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében

Tisztelettel felhívom Budaörs lakosságának figyelmét, hogy a hideg időjárás beköszöntével megnövekszik azok száma, akik a kihűlés miatt lelik halálukat. Elsősorban a fedél nélkül élő hajléktalanok a leginkább veszélyeztettek, de az utóbbi telek tanúsága szerint a fűtetlen lakásokban élő, főként idős, vagy egyedül élő emberek is e körbe sorolhatók. Törődésre, odafigyelésre, segítésre szólítom fel a  település lakosságát.

A szociális ellátásában közreműködő Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Szociális Szolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény munkatársai fokozottabban figyelnek ellátottaikra, a legveszélyeztetettebb, tudottan magányos idős emberekre, valamint az utcára szorult hajléktalanokra.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 476/2013. (XII.18.) ÖKT számú határozattal, – hajléktalan személyek ellátására – a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal ellátási szerződést kötött. Az ellátási szerződésben rögzítettek értelmében, a Budaörs területén életvitelszerűen élő és tartózkodó hajléktalanok igénybe vehetik a Szeretetszolgálat által működtetett nappali melegedő, éjszakai szálló, átmeneti szálló szolgáltatásait. A közterületen, krízishelyzetben élő személyek (akik nem fogadják el az intézményi ellátás lehetőségét) élelmiszerrel, meleg teával történő ellátását a teajárat biztosítja.

Felhívom Budaörs település lakosságának figyelmét a telefonos és személyes bejelentés lehetőségére, ha veszélyeztetett, magányos, idős, hajléktalan emberről szereznek tudomást.

Jelzéssel élhet az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központnál: munkaidőben 06/23-422-353 telefonszámon, Máltai Diszpécser Szolgálatnál (november 1-től március 31-ig) 06/1-338-41-86 telefonszámon a 2-es gomb megnyomásával lehet krízishelyzetet bejelenteni.

Szociális Központ Szociális Alapszolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény (hajléktalanok nappali és éjszakai ellátása, utcai szociális szoláltatás) (1118 Bp., Rimaszombati út 15/a.) Telefonszáma: 06/1-206-72-46

A diszpécserszolgálatok és a hajléktalanellátók működésével kapcsolatos információk megtalálhatók a www.diszpecserportal.hu, a www.maltai.hu, a www.menhely.huvalamint a www.hajlektalan.info  weblapon.

A szociális intézményeink folyamatosan fogadják a lakosság felől érkező jelzéseket és megteszik a szükséges intézkedéseket.

Aki anyagi helyzete miatt nem tud gondoskodni megfelelő fűtésről, kérem keresse fel a Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Irodáját, ahol krízishelyzetére települési támogatást tudunk biztosítani. (Titkárság elérhetősége: 06 23 447-935).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here