Ezt tedd, hogy ne lopják el a kerékpárodat!

0
938

Négy keréken, két keréken, két lábon…irány a természet!

Megérkezett a tavasz, vele együtt a jó idő, így egyre többen veszik elő kerékpárjaikat vagy a rollert és munkába, iskolába vagy hétvégi kirándulásra indulnak. Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus, melyhez a kerékpáros utakat folyamatosan fejlesztik, bővítik. Pest megyében több száz kilométer kerékpáros út áll a sportolni vágyók rendelkezésére.

A kerékpár közlekedési eszköz. Ez azt jelenti, hogy a járművekre vonatkozó közlekedési szabályokat be kell tartani. A roller nem számít közlekedési eszköznek, ettől függetlenül használatuk szintén óvatosságot és nagy körültekintést igényel, hogy ne történjen baleset.

Cikkünkben nemcsak a közlekedési szabályok fontosságára és azok betartására szeretnénk felhívni az önök figyelmét, hanem arra is, hogy miként előzhetők meg a kerékpár, illetve roller lopások.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

Kerékpárját, rollerét soha ne hagyja őrizetlenül! A tolvajnak két perc is elegendő!

  • Ha kerékpárját az utcán leállítja, mindig tegyen rá lakatot, biztonsági láncot! A kerékpárzár minősége álljon arányban a kerékpár árával. A lábbal hajtható rollerek nagy előnye, hogy könnyen összecsukhatók, így bárhova be lehet vinni őket.
  • Keressen forgalmas helyet, ahol nagy a gyalogos forgalom, mert a nagy tömeg elriaszthatja a tolvajt!
  • Lehetőség szerint a kerékpár vázrészét zárja oda valamilyen nehezen mozdítható tárgyhoz!
  • Ismerje a kerékpár alvázszámát, egyedi azonosító jeleit, mert esetleges lopás esetén ezzel segítheti a nyomozást! A lábbal hajtható rollerre valamilyen titkos jelet rakhat, így eltulajdonítása esetén – ha még viszont látja bármikor – könnyebben felismerheti-

Forrás: a PMRFK Kommunikációs Igazgatósága közleménye

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here