Éremmel és különdíjjal tért haza a ROBOKTAT csapata

0
1083

A budaörsi ROBOKTAT csapata sikeresen vett részt a FIRST LEGO League tatabányai regionális fordulóján: elhozta az ezüstérmet, valamint a zsűri különdíját is.

A FIRST LEGO League regionális fordulóját az Edutus Főiskola rendezte meg Tatabányán, amelyet 9 és 16 év közötti fiatalok vehettek részt. Idén új kategóriát is indítottak FIRST LEGO League Junior néven, amelyben 6-10 évesek indulhattak a kiállítás jellegű versenyen. A FIRST LEGO League (röviden: FLL) egy olyan program, amely támogatja az általános iskolás gyerekeket és a középiskolás fiatalokat azáltal, hogy versenykörnyezetben ismerteti meg velük a tudományt és a technológiát. Célja, hogy a fiatalok élvezzék a tudományos-technológiai feladatokat, megtanuljanak csapatban dolgozni, valamint ösztönözve legyenek a komplex feladatok kreatív megoldására. Az FLL alapja egy jó hangulatú környezetben lebonyolított robot verseny, ahol a fiataloknak trükkös „küldetést” kell megoldaniuk egy robot segítségével.

Az FLL Fejlesztő, kutató csapatának a hidrodinamika, az FLL Junior Fejlesztő, kutató csapatának pedig a Vízi kaland volt a versenytémája. A budaörsi csapat a következő számokban mérettette meg magát: csapatverseny, tudományos projektmunka és prezentáció, robot design és robotjáték. Minden versenyszámban második helyezést értek el, valamint megkapták a zsűri különdíját is.

robot„Ezek a gyerekek mindenben kiemelkedőek voltak: összetartásban, munkamegosztásban, az ország legjobb programozói, profi Lego technik építők, igazi gépészmérnökök, nagyon jó szervezők és kommunikációban is kimagaslóak.” – mondta lapunknak Székely Viola, a szakkör vezetője.

Gratulálunk a versenyzőknek:

Vörös Simon 11 éves

Salomon Brúnó 11 éves

Kereszthury Péter 15 éves

Pálami Gergő 15 éves

Erdős Mátyás 15 éves

Baricz Barnabás 13 éves

Kertész Róbert 13 éves

Nagy Levente 12 éves

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here