Elkészült a legfrissebb Szociális Kalauz

0
846

Elkészült a legfrissebb Szociális Kalauz. Ebben többek között megtalálhatók az önkormányzat szociális ellátási formái és az igénybevétel módjai, természetesen már a múlt évben megemelt jogosultsági összeghatárokkal. Emellett megtalálhatók benne a városi egészségügyi és szociális intézmények elérhetőségei is. A Szociális Kalauz áttekinthető módon gyűjti össze azokat az ellátásokat, támogatási formákat, amelyeket igénybe vehetnek a budaörsiek, a gyógyszertámogatástól az ingyenes üdültetésig, a szemétszállítási díj átvállalásától a lakások akadálymentesítéséig.

Miközben ugyanis az állam egyre inkább kivonul a szociális területről, a budaörsi önkormányzat nem engedi el az itt élők kezét – olvasható Wittinghoff Tamásnak a kiadványhoz írott előszavában. Ebben a polgármester leszögezi: Budaörs szolidáris város, és attól is olyan jó itt élni, hogy mi oda figyelünk egymásra.

A Budaörsi Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Irodája koordinálja az önkormányzati hatáskörbe tartozó szociális ellátásokat, illetve szolgáltatásokat, valamint itt bírálják el a pénzbeli és természetbeni ellátások iránti kérelmeket.

Fogadóórák:G

hétfő  13:00 – 18:00

szerda 08:00 – 12:00, 13:00 – 16:00

péntek 08:00 – 12:00 

Irodavezető: Kövesdi Gabriella

Telefon: 06 23 447 933

Titkárság: Doborhegyi Csilla szociális ügyinté

Telefon: 06 23 447 935

Szociális Kalauz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here