Asztalitenisz hírek – idén is lesz amatőr bajnokság

0
780

Olimpiai világselejtező és nemzetközi kupa negyeddöntő előtt a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői

Február 15-én kerül megrendezésre Budaörs Város Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága

A magyar női asztalitenisz válogatott január 22-e és 26-a között a portugáliai Gondomár városában az olimpiai részvétel kiharcolásáért száll harcba. Öt fő alkotja az olimpiai világselejtezőn a válogatottat, akik közül hárman a Budaörsi Sport Club versenyzői. Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz és Fazekas Mária teljes erőbedobással készülnek a magyar asztalitenisz sport számára rendkívül fontos eseményre. A Budaörsi Sport Club számára óriási büszkeséget jelent, hogy a válogatott keret több mint felét egyesületünk sportolói alkotják, ez kiemelten mutatja a budaörsi asztalitenisz pozícióját Magyarországon. A három sportolónk mellett Szvitán Krisztina szakosztályvezetőnk is ott lesz a világversenyen, hiszen hosszú évek óta ő biztosítja a magyar felnőtt válogatottak számára a mai élsportban nélkülözhetetlen egészségügyi hátteret.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) elkészítette az európai kupasorozatok sorsolását, ahol az SH-ITB Budaörsi 2i SC az ETTU Kupa jogutódjának számító Europe Cup negyeddöntőjében érdekelt. A sorsolás az előző szezonhoz hasonlóan ismét orosz ellenfelet eredményezett, a Rosztov mellett elhelyezkedő Taganrog csapatával vívjuk az oda-visszavágó rendszerben lebonyolítandó negyeddöntőket.

Az első mérkőzés február 8-án lesz Oroszországban, a budaörsi visszavágóra február 15-én, szombaton 17 órakor kerül sor a Városi Sportcsarnokban.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya számára amellett a megtiszteltetés mellett, amit az egyesület, a Város és a szponzorok magas szintű nemzetközi képviselete jelent rendkívül nagy szervezési és anyagi terhet is okoz a nemzetközi versenysport ilyen magas szintjén történő megfelelés. Csapatunk mindent el fog követni annak érdekében, hogy a 2019-es évhez hasonlóan bejusson a nemzetközi kupa elődöntőjébe, ehhez egy rendkívül erős csapatot kell felülmúlnunk.

Február 15-én a Europe Cup negyeddöntő budaörsi visszavágójának napján hagyományosan megrendezésre kerül Budaörs Város Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága. Célunk, hogy minél több budaörsi gyerek, felnőtt, család látogasson el a rendezvényre és versenykörülmények között aktívan sportolja végig a napot, majd ezt követően közösen szurkoljanak a budaörsi lányok sikeréért. A sportnapon nem budaörsi lakosok is részt vehetnek, az egyetlen feltétel az, hogy igazolt asztalitenisz versenyzők nem indulhatnak.

A részvétel az egész nap tekintetében díjtalan, a versennyel kapcsolatos tudnivalók megtalálhatóak a www.budaorsiasztalitenisz.hu honlapon, mindenkit várunk szeretettel.

A megszokottnál is izgalmasabb időszakot él át a budaörsi asztalitenisz, december végén Nagyváradi Mercédesz és Surján Szabina tornagyőzelmeit ünnepelhettük, az újév első két hónapjában pedig a versenysport legmagasabb szintjét jelentő olimpiai kvalifikációért küzdhetnek sportolóink a magyar válogatott színeiben, emellett izgatottan várjuk csapatunk újabb nemzetközi megmérettetését és bízunk abban is, hogy sokan látogatnak el február 15-ei rendezvényünkre.

 

Budaörs Város Amatőr Nyílt Asztalitenisz Bajnoksága

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya idén is megrendezi Budaörs Város amatőr egyéni és páros asztalitenisz bajnokságát. A versenyen részt vehet bárki (nem budaörsi lakos is), aki nem igazolt asztalitenisz versenyző.

A verseny ideje: 2020. február 15. szombat 9.00 óra

A verseny helye: Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

( 2040 Budaörs, Hársfa u. 6. )

Kategóriák: (mindkét nemben)

– gyermek kategória (12 éves korig)

– ifjúsági kategória egyéni (12-18 éves korig)

– felnőtt kategória egyéni (18 év felettiek részére)
– összevont páros (a három kategória együtt)

A verseny lebonyolítása a létszámtól függően, de alapvetően csoportos körmérkőzéses, utána egyenes kieséses formában történik. Minden kategória 1-3 helyezettje érem díjazásban részesül.

A díjak ünnepélyes átadására az esti nemzetközi Europe Cup mérkőzés első szünetében kerül sor!

Megjelenés sportöltözékben, világos talpú sportcipőben. Ütőről minden versenyző saját maga gondoskodik.

Jelentkezés: A helyszínen legkésőbb 8.30-ig

Nevezési díj nincs!

A versennyel kapcsolatosan érdeklődni lehet Baka Tímeánál 
Tel.: +36 30/517-8010

Mindenkit szeretettel vár a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here