Egyéves a TV2040

0
603

Egy éve, hogy a budaörsi televízió üzemeltető váltás miatt a korábbi Budaörs TV névről a TV2040 elnevezésre váltott. A néven kívül változott a logó, a stúdió berendezése és a műsorok is, de lényeges személyi változás nem történt, ugyanazok a riporterek, műsorvezető készítik a műsorokat továbbra is. Az évforduló alkalmából néhány percben felelevenítették a TV2040 elmúlt egy évét.

„2040 Budaörs irányítószáma, a TV2040 pedig Budaörs új televíziója” – ezzel vezette fel Kállai Lajos, a TV2040 főszerkesztője az új tévécsatornát egy éve, 2020. június 1-én 18 órakor a Hétközben című műsorban. A TV2040 szlogenje: Minden, ami Budaörs.

Persze a városban szinte mindenki tudja, hogy a külsőségeken kívül semmi nem új a TV2040 körül. A már évtizedek óta létező budaörsi televízió üzemeltető váltás miatt kapott új arculatot és új műsorokat, azonban a műsorok jellege és készítőik ugyanazok maradtak.

A Hétközben, mely a TV2040 budaörsi közéleti magazinja, hetente három alkalommal látható. A Konkrét című műsorban politikus vendégek fejtik ki véleményüket. Kontúr a kulturális magazin címe, a SzínTérben Linka Ágnes beszélget művészekkel és írókkal, a Tereferében pedig Feigl Enikő kötetlenül cseveg budaörsi kiemelkedő személyiségekkel. Ziccer a sportmagazin neve.

Az elmúlt egy év számokban: 171 műsor készült a televízió stúdiójában, ami egy panellakásban van berendezve, megközelítőleg ugyanennyi vendéggel. 72-szer kellett átrendezni a stúdiót. 322 helyszíni riport készült és 55 sport- és kulturális esemény teljes felvétele.

„TV2040, helyben vagyunk, ahogy eddig, úgy ezután is, a budaörsiekért!” – hangzott el a rövid összeállításban, mely az egyéves évfordulóra készült.

A felvétel ITT látható.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here