Edzőterembe járhatnak a budaörsi egészségügyben dolgozók

0
695

Mozgasd meg a dokit!

Ingyenes belépővel járhatnak edzőterembe a budaörsi egészségügyben dolgozók. A Fitness 5 & Gym helyi edzőtermének felajánlása mindenekelőtt a hála kifejezése a gyógyítók helytállásáért a pandémia idején, de több is annál.

Kétszáz szabadjegyet ajánlott fel közel 400 ezer forint értékben a Fitness 5 – Budaörs Korzo edzőterem a Budaörsi Egészségügyi Központ orvosainak, szakdolgozóinak, munkatársainak megfeszített munkájuk elismeréseképpen.

A belépőket a szakrendelő higiénikusa, Kasza Nikoletta vette át. „Kollégáink fizikai és lelki értelemben is nehéz időszakon vannak túl, a pandémia alatt sokan erőn felül teljesítettek – mondja a fiatal szakember. – A kimerülés, a kiégés ellen a zavartalan pihenés és a privát szférában eltöltött idő mellett fontos szerepet kell kapniuk az aktív rekreációs tevékenységeknek, a kirándulásoknak, a sportnak. Munkatársaink és az intézmény vezetése nevében köszönjük a felajánlást!”

Kasza Nikoletta szerint az, hogy a gyógyítók mások betegségeivel foglalkoznak, nem feltétlenül jelenti, hogy saját egészségükért mindent megtesznek. Az edzőtermekkel kapcsolatban emellett él a sztereotípia, miszerint elsősorban a fiatal, panaszmentes korosztály számára kínálják szolgáltatásaikat.

„A fitness nem egyenlő a strandon villantott kockahassal – mondja Fort Alexandra, a Fitness 5 – Budaörs Korzo szakmai menedzsere. – Az edzőterembe érkezőknek abban segítünk, hogy életkoruknak, stílusuknak és egyéni testi-lelki adottságaiknak megfelelő sportos életmódot alakíthassanak ki. Átadjuk a mozgás szeretetét, tudatosítjuk klienseinkben az egészségmegőrzés fontosságát. Közvetlen cél lehet például a testsúly-testösszetétel optimalizálása vagy az ízületek, mozgásszervek megfelelő működése, de a hosszú távú feladat mindig az, hogy a szolgáltatásainkat igénybe vevők jól érezzék magukat a bőrükben.”

Fort Alexandra tapasztalata szerint az egészségügyben dolgozókat megviseli a folyamatos stressz és az utóbbi idők fokozott munkatempója. „Kevés idejük van magukra. Főleg másoknak adnak, cserébe keveset kapnak, rászorulnak a gondoskodásra. Ezért döntöttük a felajánlás mellett: a dokit nemcsak megetetni kell, bizony meg is kell mozgatni” – utal a menedzser a népszerű pizzaküldési akcióra a járvány csúcsán.

A Fitness 5 professzionális gépparkkal, cross training-, spinning-, aerobicteremmel, küzdősportszektorral, terasszal felszerelt konditeremként sokszínű csoportos foglalkozásokat és egyéni edzéseket is kínál 1600 négyzetméteren. A szabadjegyekkel érkező budaörsi egészségügyi dolgozók kiválaszthatják a számukra megfelelő mozgásformát, élvezetesen töltődhetnek fel – sportolhatnak napozhatnak, szaunázhatnak – a létesítményben.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here