Edzés, otthon? Igen, például húzodzkodóval

0
384

Ne húzd fel magad, ha az otthoni mozgás témája kerül előtérbe – vagy mégis? A helyzet az, hogy van az a típusú húzódzkodás, ami bizony határozottan jól jöhet, ha egyszer a cél a testedzés, minimális eszközbeszerzéssel és persze maximális sikerességgel. Mert mindez megvalósítható és csak rád vár!

Egy, két, három, kezdődhet?
A húzódzkodó az egyik legjobb alternatíva, aminek a segítségével könnyedén berendezheted otthoni edzőtermedet. Kis helyen elfér, semmi extra egyéb kiegészítő, kellék nem kell hozzá, könnyedén rögzíthető és kész. Ennyi az egész! Ha megtaláltad a jó helyet, akkor már csak fel kell fúrnod a falra és pont. Aztán kezdődhet az edzésmunka. Ha még soha nem húzódzkodtál, akkor ne lepődj meg azon, hogy elsőre vélhetően nem fog összejönni. Kicsit sem. Másodikra sem. Sőt, nem elkeseríteni szeretnénk, de nagyon esélyes, hogy huszadjára sem. Viszont ha apró mozzanatokkal haladsz tovább, ha mindig türelemmel fordulsz önmagadhoz, akkor ez a kitartás bizony hamar meghozhatja a gyümölcsét. Jelen esetben az első, teljes mozdulatsor kivitelezését. Ezek után következhetnek az ismétlések. Ha pedig már hatalmas géniusza vagy a témának, ha úgy érzed, hogy nincs az a szám, ami megállíthatna, akkor próbáld meg a kitartásokat. Ennek többféle módját is letesztelheted, egyik izomfejlesztőbb, mint a másik. Például felhúzhatod magadat teljesen, de ahelyett, hogy lassan visszaengednéd magad, tartsd fenn a testedet. Ez ám a kihívás a javából! Ennél még vadabb az a variáció, ha félúton visszaereszkedésnél megtorpansz és úgy maradsz, amíg bírod!

 

Mit érnek a lassú mozdulatok?

Sokat! A legtöbben lendületből csinálják a húzódzkodást, ami azonban sokkalta hatásosabb és hatékonyabb akkor, ha a mozzanatok kimértek és kifejezetten lassúak. Ekkor ugyanis az izomzat egésze beszáll a munkába, és megdolgozik rendesen a pihenésért. Magyarul a végeredmény sokkalta formáltabb, szálkás izomzat és persze nem mindennapi erőnlét. Ráadásként ezért elegendő naponta tíz percet áldoznod az edzés oltárán, otthoni körülmények között, a legnagyobb csendben és nyugalomban, vagy tomboló zenében és őrjöngésben, ahogy neked a leginkább szimpatikus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here