Ébredj, Budaörs! – az idén egy hétig mozoghattunk ingyen

0
1019

Egész héten a mozgás volt a középpontban az Ébredj, Budaörs! programsorozat keretei között a Jókai Mór Művelődési Központban és társintézményében, a lakótelepi Közösségi házban. Az évközi rendszeres mozgásórákat most, a tavasz beköszöntével bárki ingyen kipróbálhatta, azokat is, amelyek egyébként fizetősek, és elmondható, hogy a budaörsiek éltek is a lehetőséggel.

A tavasz napsütötte, hosszú nappalai mozgásra csábítanak, és ezt az érzést igyekszik megerősíteni és az embereket tettekre sarkallni a Jókai Mór Művelődési Központ, amikor évente megszervezi az Ébredj, Budaörs! rendezvényt, idén már ötödik alkalommal.

„Abszolút pozitívan értékelem”– mondta el az egész hetes rendezvényről Simon Erika, a JMMK igazgatója. „A csoportfoglalkozások tele voltak, idén sokan kihasználták a lehetőségeket, és a résztvevők jól is érezték magukat” – tette hozzá. A Kocogi futóklub minden este tartott edzést a héten, hogy minél többen találjanak megfelelő időpontot a szabadtéri mozgásra.

Pintér Krisztina, a Közösségi ház vezetője is sikeresnek értékelte a hetet: „Különösen a szemtorna aratott nagy sikert, aminek nagyon örülök, hiszen ez a kevésbé elterjedt módszer valóban képes javítani a látást” – mondta. Voltak, akik azért jöttek most, mert csak így merték kipróbálni az egyes mozgásformákat, különösen a hastáncot, hogy számítottak arra, más kezdő is lesz rajtuk kívül. Azok közül, akik nem jöttek el, sokan ízületi fájdalmaikra hivatkozva maradtak távol, mert nem tudják, amit már az orvosok is egyre gyakrabban hangoztatnak, hogy a legtöbb mozgásszervi fájdalomra a mozgás a megoldás.

A héten minden program ingyenes volt, a rendezvénysorozat része a művelődési ház költségvetésének. A foglalkozások az alábbi időpontokban elérhetők évközben:

Hatha jóga Rónai Róbert vezetésével: hétfő, szerda 8.00-9.30 (JMMK), illetve szerda 17.30 és 19.00 (Közösségi ház)

Hölgyek tornája Tábori Etelkával: hétfő 16.30-17.30

Kocogi futóklub Gyurcsák Szilvia irányításával: hétfő, csütörtök 18.00 (Herman sportpálya)

Sétálj velem Petrény András vezetésével: hétfő, szerda 18.00 (találkozó JMMK előtt)

Gerincjóga Homonnay Fanny irányításával: kedd, péntek: 8.30-10.00 (Közösségi ház) és gerincjóga nyugdíjasoknak: kedd, péntek 10.30-12.00 (JMMK)

Felnőtt balett Horváth-Mester Henriett vezetésével: kedd 9.00-10.00 – csak bejelentkezésre (JMMK)

Senior örömtánc Almási Judittal: kedd 10.45 és csütörtök 12.00 (Közösségi ház)

Gyógyító torna jógaelemekkel (Do-In) Pintér Krisztina irányításával: kedd 12.00 (Közösségi ház)

Meridián torna Pintér Krisztina irányításával: kedd 13.00 (Közösségi ház), illetve csütörtök 17.00 (JMMK)

Hastánc Palatinus Ildikóval: kedd 17.00 (Közösségi ház)

Hahota torna Király Vilmával: szerda 9.00 (Közösségi ház)

Thai chi Mizik-Fiedler Piroskával: csütörtök 9.00 és 10.30 (Közösségi ház)

Pilates Dudás Máriával: csütörtök 16.30 (Közösségi ház), és Kuti Krisztinával: kedd 19.00 –bejelentkezni szükséges (JMMK)

Yin jóga Pintér Krisztinával: csütörtök 18.00 (JMMK)

 

A közösségi házban Pintér Krisztina szemtorna foglalkozást tervez indítani májustól.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here