Divatest – Szépség, Egészség és Stílus nap

0
927

Esős szombat délután, november 5-én, zajlott a budaörsi Divatest a Jókai Mór Művelődési Központban, amely valódi élményeket és feltöltődést kínált az odalátogató nőknek a szépség, egészség és stílus témakörében.

A rendezvény délután 16:00 órakor kezdődött, az épületbe belépőknek rögtön a Pool Dreams Stúdió rúdfitness bemutatóján akadt meg a szemük: a lányok testhez simuló felsőben és hosszú fodros szoknyában elképesztő kunsztokat mutattak be a rúdon. Beljebb lépve több kis asztal volt felállítva, ahol többek között a CDT Szépség Egészség és Stílus szalon munkatársai fogadták a kissé megfáradt, ám kíváncsi anyukákat, akik különböző szolgáltatásokat (sminkelés, szempillaépítés, műkörömépítés) próbálhattak ki.

Pár perccel 17:00 óra után kinyíltak a színházterem kapui, ahol kibővített, T-alakú színpad és félköríves nézőtér várta az érdeklődőket. Az est háziasszonya Csomor Csilla színésznő volt, akit az ország a Barátok közt című sorozatban ismert meg évekkel ezelőtt. A program Lakatos Márk, Magyarország egyik legismertebb stylistjának Ünnepi stílusterápia című előadásával kezdődött.

Lakatos Márk évek óta a hazai divatszakma egyik legkiemelkedőbb alakja, nevéhez világszerte ismert hazai és külföldi márkák egyaránt kötődnek, munkájának köszönhetően elnyerte az Év stylistja díjat is. Ezen a délutánon lazán, fekete-piros mintás pulcsiban és fekete farmerban állt a népes közönség elé, és nagy elánnal fogott bele az előadásába.

A ruhásszekrény az egy ragadozó, amiből nem tudunk semmit kivenni, mert úgysincs egy rongyunk sem”. Lakatos Márk
Márk véleménye szerint tudatosan kell fordulni a divat világa felé, és tisztában kell lenni a saját és mások elvárásaival is. Tudatosan tréningezni kell a testet és a lelket egyaránt, amíg ki nem kristályosodik, hogy „ez a legjobb bőr, ami megadatott nekünk”, függetlenül annak méretétől és milyenségétől. Kiemelte, hogy sokkal jobban fog menni minden, akár az egész nap is, ha ez a helyére kerül.

A stílus mindannyiunkban ott lakozik, a dolgunk csak annyi, hogy megtaláljuk.” Diane von Fürstenberg

Márk rámutatott, hogy az ünnepek közeledtével itt az idő az újításra, ám mindenkor fontos, hogy a személyiség megmutatkozzon a ruhában. Szerinte csak azt a darabot szabad hordani, amitől boldogabbá válunk, hiszen az a lényeg, hogy biztonságot, önbizalmat, örömöt adjon nekünk. Fontos, hogy őszintének kell lennünk magunkkal, és mindenképpen meg kell hagynunk a kísérletező kedvet. Érdemes tudni, hogy „ha egy ruha nem áll jól nekünk, az nem a mi hibánk”, hiszen a mai konfekcióipar leegyszerűsített, általános sémákkal dolgozik. Fel kell szabadulni a méretszámok támadása alól: az a lényeg, hogy olyan ruhát válasszunk magunknak, ami jól áll, és mindenhol passzol. Ezekhez Márk a következő tanácsokat adta:

  1. Ismerd meg az alkatokat!

Tudnod kell, hogy milyen alkatod (oszlop, alma, homokóra vagy körte) van, és tanuld meg, mit érdemes kiemelni és mit korrigálni.

  1. Ismerd meg a színtípusokat!

A négy alaptípuson (tavasz, nyár, ősz, tél) belül összesen tizenkét altípust különböztetünk meg – ha helyesen be tudjuk sorolni magunkat, az szintén sokat segíthet.

Márk az ünnepi trendek bemutatása és pár nagyszerű ötlet után karácsonyi és újévi jókívánságokkal búcsúzott, és kezdetét vette az első divatbemutató.

A legfontosabb egy ruhában a nő, aki viseli.” Yves Saint Laurent

Először Varga Andrea modelljei vonultak végig a kifutón, akik egyedi, fiataloknak szóló, ám elegáns és kifinomult darabokat mutattak be. A fekete-fehér kollekció darabjain a műbőr és a tüll is megtalálható volt. A bemutatót egy kis zene követette: a régebben népszerű, ám mára már megszűnt zenekar, a V-Tech frontembere, Kefír adott elő pár dalt gitárkísérettel.

A második bemutató Gulicska Nóra diplomakollekciója volt, amelynek témája az volt, hogyan lehet régi, levetett ruhadarabokból újakat kreálni. A ruhák célközönsége a hóbortos, bolondos nők, akik kedvelik a színek, minták, anyagok keveredését és sokszínűségét.

A harmadik az Aim’s kollekciója volt, amely a mindennapok ruhatárát, az „igazi hordható divatot” volt hivatott megmutatni, majd őt követte Fink Evelin bemutatója, amely igazán időtálló és stílusos darabokat vonultatott fel. A ruhái erőt és magabiztosságot sugároztak, az anyagok pedig nem mindennapi párosításban kerültek a nézők elé. Ez utóbbi két bemutatón nem csak a Rábaközi Andrea Divatiskola modellei, hanem hús-vér budaörsi édesanyák is a kifutóra léptek és profikat megszégyenítő módon mutattak be ők is ruhákat.


Az est tombolasorsolással zárult, ahol a szerencsések az esten jelen lévő üzletek által felajánlott értékes ajándékokkal gazdagodhattak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here