Díjat nyert a budaörsi önkormányzat és a Tanoda

0
1408

Díjat nyert a „Közös többszörös” címmel a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei témakörben Budaörs Város Önkormányzata a Budaörsi Tanodával közösen a Települési Önkormányzatok Országos Szövetséges (TÖOSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázaton. 

tanodaA legjobb három pályázat mutatkozott be a „Közös többszörös” címmel meghirdetett pályázat zsűrije előtt 2017. október 24-én a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai, tevékenységei témakörben. Budaörs „Az eredményes iskolai szereplés, a hatékony integráció támogatása, a korai lemorzsolódás megakadályozása – Együttműködés a Budaörsi Tanoda és Budaörs Város Önkormányzata között” címmel pályázott, amivel második lett.  Első díjban a IX. kerületi önkormányzat pályaműve részesült, a harmadik díjat Kisújszállás önkormányzata vihette haza.

A bemutatón Vágó Csaba budaörsi kabinetvezető beszélt a város által elért eredményekről, a tanoda tevékenységét pedig Lakatos György tanodavezető mutatta be. Előadásából kiderült, hogy a Budaörsi Tanoda az önkormányzat folyamatos támogatásának köszönhetően egyre kiemelkedőbb munkát végez városunkban a hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok felzárkóztatása, fejlesztése, valamint tehetséggondozása terén. Legfontosabb eredményük, hogy tevékenységüknek, így többek között a sikeres nyári intenzív pótvizsga-felkészítésnek köszönhetően Budaörsön megszűnt az évismétlés az általános- és középiskolákban. A tanoda mintegy 130 diákkal foglalkozik, akik közül minden általános iskolás gyerek továbbtanul, a középiskolások pedig leérettségiznek, és beadják jelentkezésüket felsőoktatási intézményekbe. Kiemelkedő eredményekről számolt be a tanodavezető a tehetséggondozás terén is: színjátszó csoportjuk, táncszínházi előadásaik évek óta a diák színjátszó versenyek élvonalában szerepel, első helyezéseket, különdíjakat nyerve; kispályás focicsapatuk Budapest-bajnok volt 2017-ben, de van a diákjaik között akrobatikus rock-and-roll világbajnok, latin versenytáncban több magyar bajnok, és labdarúgás utánpótlásban országos diákolimpia-győztes is.

A budaörsi pályázat bemutatását különlegessé tette, hogy a színpadon a tanoda sikeres diákjai közül többen megjelentek, és énekes-táncos produkcióval színesítették az előadást.

A díjakat  Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke és Tenczer Tamás tanácsadó, Emberi Erőforrások Minisztériumi Felzárkózási Fejlesztések Főosztálya adta át.

Forrás: sajtóanyag, fotó a tanoda diákjai a budaörsi „Ki mit tud”-on (saját archív)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here