Díjat kapott Károly Ildikó, az Illyés tanára

0
409

Károly Ildikó, az Illyés gimnázium matematika, fizika, ábrázoló geometria tanára kapta a idén a Richter Gedeon Nyrt. és a Kutató Diákokért Alapítvány közös „Példaképem a tanárom” elnevezésű pályázatának díját, melyet a természettudományos tantárgyakat tanító tanárok elismerésére hoztak létre. A pályázatra diákok jelölhetik tanáraikat, mellyel meghálálhatják tanáraik munkáját.

A gimnázium igazgatója, Bene Tünde osztotta meg az iskola közösségi oldalán a hír forrását, őt levélben tájékoztatta Dr. Lenti Katalin, a Kutató Diákokért Alapítvány igazgatója.

„Tisztelt Igazgató Asszony!

Engedje meg, hogy a Kutató Diákokért Alapítvány igazgatójaként tájékoztassam arról, hogy munkatársa Károly Ildikó Tanárnő „Pédaképem a tanárom” díjban részesült a Richter Gedeon Nyrt. és a Kutató Diákok Mozgalma közös pályázatán.

A díjra részletes jellemzéssel négy ország diákjai jelölhetik azon tanáraikat, akikre példaképként tekintenek. A beérkezett jelöléseket független szakmai zsűri bírálta.

A tanárnő a díjat a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferencia döntőjének zárórendezvényén, ünnepélyes keretek között vehette át a nemzetközi plénum előtt.

Az intézmény vezetőjeként fogadja őszinte gratulációmat, hiszen a díj nemcsak Tanárnő, hanem a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola számára is nagy elismerés!

Szívélyes üdvözlettel,

Dr. Lenti Katalin”

A „Példaképem a tanárom 2022” díjat egy szakmai bizottság ítélte oda a beérkezett pályázatok jelölések elbírálásával, részletesen kidolgozott szempontrendszer alapján.

A diákok olyan tanárra szavazhattak, aki az iskolában a 2021/2022-es tanévben működő természettudományos szakkört vezet, és/vagy iskolai online tehetséggondozó munkát végez.

Szavazni egy úrlap kitöltésével lehetett, amelyen a diákoknak 10-15 mondatban meg is kellett fogalmazni, miért a jelölt tanárt tartja példaképének, illetve miért jelöli a díjra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here