Diákolimpiai eredmények

0
440

A hétvégén, május 14-15-én két olyan Diákolimpiai sportesemény is volt, ahol budaörsi fiatalok jeleskedtek. Az 1. Sz. iskolából az ötödikes Novai Panna Tájfutó Diákolimpia bajnok lett, míg az Illyés gimnázium középiskolás leányai ezüstérmesek lettek labdarúgásban.

Május 14-15-én rendezték a Tájfutó Országos Diákolimpiát, ahol az 1. Számú Általános Iskolát három fiatal tehetség képviselte. Szombaton a Városligetben rendezett rövidtávú (sprint) futamon Novai Panna (5.a) az N II korcsoportban első helyezést ért el, így magyar bajnok lett. Szintén ebben a kategóriában indult Szigyártó Fanni (2.b), aki 9 éves létére felfért a 11 évesek közé a pódiumra, és megszerezte az 5. helyet. Novai Léna (2.b) remek futással a 12. helyen zárt.

Vasárnap került sor a hosszútávú futamra Nagykovácsi mellett, ahol az 1. Sz. iskola versenyzői ismét bebizonyították, hogy az élmezőnyben a helyük, hiszen mindannyian a Top10-be fértek: Panna 4., Léna 9. és Fanni 10. helyezést ért el. (A három lány a budaörsi székhelyű Vizsla Tájfutó Sportegyesület versenyzője.)

Az F VI kategóriában az Illyés Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum tanulója, Kovács Márk a rövidtávú futamon 10., míg a hosszútávún 5. lett.

 

Az Illyés gimnázium leány labdarúgó csapata második lett a középiskolások (V-VI korcsoport) diákolimpiai döntőjében, ahol a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata 2:1-re győzte le a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum együttesét.
A budaörsi csapat tagja, Buzás Emma kapta a legjobb mezőnyjátékos különdíját.

 

Forrás: Novai Éva és doeredmenyek.hu

Fotók: Vizsla SE, doeredmenyek.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here