Budaörsi táncosok sikere Mexikóban

0
372

Régen számoltunk már be a budaörsi Nagy Edit Lilla és Pék Máté táncospár sikereiről, pedig folyamatosan versenyeznek és remek eredményeket érnek el. Most pótoljuk.

A budaörsi székhelyű egyesület (Dance Talent TSE) fiatal táncospárja Nagy Edit Lilla és Pék Máté nemrégiben érkezett haza Mexikóból, ahol a 2022 évi Eurosonlatino Világbajnokságon vettek részt. A Magyar Tehetségprogram keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Központ segítségével tudtak kijutni a világ másik sarkában lévő egzotikus országba, ahol nem akármilyen táncosokkal kellett megmérettetni magukat. 2021-ben már egyszer jártak ezen a versenyen, ahol két kategóriában is a dobogó 3. fokára állhattak. Sajnos az idén nem sikerült javítani, így a döntőbe jutással „csak” a 4. helyet tudták megszerezni Salsából és Bachatából. Ez az eredmény azonban nem mindennapi sikernek mondható, ha Magyarországról és latin táncokról van szó, hiszen alapvetően nem vagyunk a dél-amerikai táncok országa.

A páros kilenc napos versenysorozaton vett részt, ahol elődöntőn, középdöntőn át jutottak a fináléba. A felkészülésüket mint annyi éve, a mexikói származású, de Spanyolországban élő Javier Eduardo Padilla Vizcarra edző segítette, aki maga is többször nyerte meg a World Latin Dance Cup korábban az Egyesült Államokban rendezett világversenyét. Az ismeretség is innen van, a fiatal páros itt találkozott öt éve a szimpatikus táncossal, akivel barátságot kötöttek és azóta rendszeresen ellátogat hazánkba, hogy a két budaörsi fiatalt felkészíthesse. Eduardo elégedett a 2022 évi eredménnyel. „ 2023-ban még jobbak leszünk és meg fogjuk nyerni a versenyt, ígérem!” mondta a kicsit elkeseredett táncospárnak, akiknek valóban nincs okuk a szégyenkezésre, mert a világ 4. legjobb táncospárja lettek Mexikóban.

Írta: Gál Andrea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here