Két aranyérmet hozott haza Orlandóból a budaörsi táncospár

0
1479

Az orlandói  „World Latin Dance  Cup”-on kétszer szólt a magyar himnusz

Történelmet írt a húszéves egyetemista táncospár,  Pék Máté és a budaörsi Nagy Edit Lilla a floridai Orlandóban, hiszen  ilyen még egyetlen magyarnak nem sikerült. Kétszer szólt nekik a himnuszunk.

Első alkalommal 2013-ban versenyeztek – kezdetben junior kategóriában –  az akkor Miamiban megrendezett legnagyobb WLDC világversenyen. Azóta minden év decemberében elutaztak a világbajnokságra, hogy megmutassák  a világnak, mire képesek, és eddig minden évben döntőt táncoltak, de a kezdeti 5., majd több 3. helyezés és számos 2. helyezés után  az idén elérték a dobogó legmagasabb fokát.

A 2017. évi Világjátékokon salsa kategóriában 7. helyezést elért páros azóta salsaból,  a mexikói származású, Spanyolországban élő Javier Eduardo Padilla Vizcarra segítségével készül a versenyekre és 2018-ra végre beérett a sok munka.

Az egy hetes versenyen a megfeszítő elődöntők és középdöntők után, nagy izgalommal készültek a döntőkre, amelyet végig élőben közvetítettek, hogy a rokonok, barátok és ismerősök, akik közül sokan  maradtak fenn hajnali 3-ig,  láthassák őket a döntőben.

És megtörtént az, amire már nagyon régóta vártak! Mindkét amatőr kategóriában – „Salsa On2” és „Bachata non cabaret”- megnyerték a versenyt. A salsaban egy bolíviai és amerikai párost győztek le, míg bachatában a tavalyi győztes izraeli és egy amerikai párost maguk mögé utasítva állhattak a dobogó legmagasabb fokára. Az utóbbiban  saját készítésű koreográfiával indultak, így még inkább elismerésre méltó az eredményük.

A tervezett folytatás: változatlan kitartással készülnek a további versenyekre, hiszen 2021-ben is lesz Világjátékok, amelyet az amerikai Birminghamben fognak megrendezni.

Írta: Gál Andrea

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here