Budaörsi rendőrök fogták el a drogtermesztőket

0
594

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Budaörsi Rendőrkapitányságon V. Imre 32 éves budapesti, M. Zoltán 27 éves biatorbágyi, S. Zoltán 21 éves budapesti és S. Imre 33 éves bonyhádi lakos ellen.

A rendőrök 2017. május 23-án hajnalban mentek a 32 éves gyanúsított biatorbágyi hétvégi házához, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi ott kábítószert termeszt. A rendőrök az ingatlanban közel 300 tő kábítószergyanús növényt, valamint szárított anyagmaradványt és önzáró tasakokat találtak, amelyeket lefoglaltak. V. Imrét előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Az elsődleges nyomozási cselekmények eredményeként derült fény arra, hogy a Biatorbágyon termesztett kábítószert a férfi ismerősei értékesítették tovább.

M. Zoltánt a nyomozók 2017. május 23-án 9 órakor – biatorbágyi tartózkodási helyén – fogták el, előállították, kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A lakásában önzáró tasakokat, zöld színű növényi anyagmaradványt, mérleget és telefonokat foglaltak le.

A kábítószert a jelenlegi adatok szerint éveken keresztül árulta V. Imre megbízásából S. Imre és S. Zoltán is. Utóbbi a rendőrök kiérkezésekor a szomszéd lakás erkélyén próbált meg egy zacskóban kábítószert elrejteni.

A rendőrök őket is elfogták és előállították, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság 2017. május 25-én elrendelte a négy férfi előzetes letartóztatását.