Budaörsi éremesély a minszki Európa Játékokon

0
745

                                       Budaörsi éremesély a minszki Európa Játékokon

A Pergel Szandrával felálló női asztalitenisz válogatott Ukrajna legyőzésével bejutott az elődöntőbe az Európai Olimpiaként is hívott sporteseményen.

A fehéroroszországi Minszkben 2015 (Baku) után 2019-ben másodszor kerül megrendezésre az Európa Játékok nemzetközi multisport eseménye, melynek megvalósítása az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) elképzelése alapján történik.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának játékosa Pergel Szandra a magyar válogatott tagjaként kvalifikálta magát erre a nagyon rangos, a média szempontjából is felkapott sporteseményre. Szandra számára ez egy rendkívül fontos lépcső és állomás abban a küzdelemben, ami az Ő személyes álma és egyben egyesületünk reménye is, a 2020-as nyári Olimpiai Játékokra történő sikeres kvalifikáció.

A mai napon a magyar női asztalitenisz válogatott 3:0 arányban legyőzte Ukrajna válogatottját a női csapatverseny negyeddöntőjében. Ezzel a sikerrel a magyar csapat dupla lehetőséget vívott ki magának az éremszerzésre. Már az elődöntőbe jutás is bravúrosnak mondható, azonban ha a fináléba jutásról döntő mérkőzésen le tudják győzni Európa jelenlegi legjobb csapatát, Romániát, akkor már biztosnak mondható az érem. Ha a döntőbe jutás esetleg nem sikerül, abban az esetben a sportágunk szokásos szabályaitól eltérően nem két 3. helyezett csapatot hirdetnek, hanem a két elődöntő vesztese mérkőzik meg a bronzéremért.

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya rendkívül büszke erre a kiemelkedő nemzetközi sikerre, és kérünk mindenkit, hogy szurkoljon tovább a magyar válogatottnak.

 

                  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here