Budaörs-Linares (spanyol) – Kedden női asztalitenisz a budaörsi sportcsarnokban, gyertek szurkolni!

0
263

Január 28. Linares (spanyol)-SH-ITB Budaörsi Sport Club

Frissítés: Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata 3-1-re kikapott szombaton a spanyol Linares otthonában az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így nehéz helyzetből várja a jövő heti visszavágót.

A csak magyar játékosokkal felálló vendégektől Fazekas Mária kezdte a találkozót, szoros szetteket játszott a román Roxana Istratével, de négy játszmában alulmaradt. Póta Georgina egy rendkívül egyoldalú meccsen egyenlített – ellenfele mindössze hét pontot nyert az egész mérkőzésen -, majd a hazaiak másik román légiósa, Claudia Caragea végletekig kiélezett összecsapáson minimális különbséggel megverte Dari Helgát.
A negyedik párharcban úgy tűnt, a magyar bajnoknak ismét sikerül egyenlítenie, Póta ugyanis a játszmákat tekintve már 2-0-ra vezetett Istrate ellen, de a rivális visszajött, majd a rövidített döntő szettben meccslabdákat is hárított, és végül megnyerte a találkozót, amely egyben 3-1-es hazai sikert jelentett.
A visszavágót kedden 18 órától rendezik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban, az lesz a budaörsi csapat történetének 200. európai kupamérkőzése.
Eredmény:
negyeddöntő, első mérkőzés:
Linares (spanyol) – SH-ITB Budaörsi SC 3-1
——————————————
Roxana Istrate-Fazekas Mária 3-1 (8, -12, 7, 10)
Carmen Torres-Póta Georgina 0-3 (-2, -1, -4)
Claudia Caragea-Dari Helga 3-2 (9, -6, -9, 7, 6-5)
Istrate-Póta 3-2 (-9, -9, 8, 6, 6-5)

Forrás: MTI

Január 31. 18:00: SH-ITB Budaörsi Sport Club-Linares (spanyol) – A budaörsi sportcsarnokban! Gyertek szurkolni!

Története 199. és 200. nemzetközi mérkőzését játssza szombaton és jövő kedden az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata, az Európa-kupa negyeddöntőjében a Linares lesz az ellenfele.

A magyar együttes dupla jubileumot ünnepel, ugyanis a mostani megszakítás nélkül a huszadik szezonja a nemzetközi porondon.
A jelenlegi kupasorozatban görög, osztrák és olasz ellenfeleket legyőzve jutott be a gárda a legjobb nyolc közé. A Linares elleni párharc spanyolországi első mérkőzését szombaton 19 órától, budaörsi visszavágóját pedig kedden 18 órától rendezik.
A Linaresszel eddig kétszer találkoztak a magyarok, a mérlegük felemás. A mostani csatában a spanyolok némileg esélyesebbek, de az aktuális magyar bajnok – Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga összeállításban – vélhetően mindent elkövet majd annak érdekében, hogy borítva a papírformát bejusson az elődöntőbe.
Az elmúlt húsz évben a Budaörsi Sport Club csapata szerzett érmeket a Bajnokok Ligájában, az ETTU Kupában és jogutódjában, az Európa-kupában is, de a vezetők arra a legbüszkébbek – a klub hírlevele alapján -, hogy kizárólag magyar játékosokkal vették, veszik fel a küzdelmet a kontinens  legjobb csapataival, amelyekben jellemző a légiósok, több esetben ázsiai játékosok foglalkoztatása.
A keddi visszavágóra – amelyet a Budaörsi Városi Sportcsarnokban rendeznek – ingyenes lesz a belépés.

Kapcsolódó cikkeink: ITT

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here