BAUHAUS szakáruház épülhet Budaörsön

0
8280

Dunakeszi, Maglód és Szigetszentmiklós után Budaörsön szeretné megnyitni negyedik magyarországi szakáruházát a BAUHAUS. Exkluzív szolgáltatáskínálatot tervez a német áruházlánc, a beruházók pedig az építéssel párhuzamosan számos közcélú fejlesztést is megvalósítanának.

 Az autópályától északra, ma egy sport- és egy bútoráruháznak, valamint egy hipermarketnek otthont adó kereskedelmi park jelenleg kihasználatlan részén a tervek szerint 2019-ben nyíló szakáruház a széles termékkínálat mellett extra szolgáltatásokat is nyújt majd. Az áruházépítéshez az önkormányzattal folytatott egyeztetéseknek megfelelően fontos közcélú fejlesztések társulnának, így például új pihenőparkot is kaphat a város.

Extra szolgáltatások, több mint 5 ezer négyzetméteres kertészet

A tervezett BAUHAUS szakáruház több mint százezer-féle minőségi terméket kínál majd a növényektől kezdve a gépeken és az építőanyagokon át a csempékig, a festékekig, illetve a szaniterekig. Az óriási választék mellett hasznos kényelmi szolgáltatásokat is tervez a német vállalat: a nagy tételben – például építőanyagot – vásárlók kényelmesen, az autójukat bevásárlókocsiként használva vásárolhatnának. A szakemberek továbbá igénybe vehetnek majd szervizcsomagot, de lesz gépkölcsönzés, festékkeverés, illetve lapszabászat, és rendelkezésre állnának tervezőprogramok is. A szakáruházban mindemellett rendelhetők lesznek kivitelezési szolgáltatások, és tartanak oktatórendezvényeket is. Városi Kert néven egy több mint 5 ezer négyzetméteres kertészet is a szakáruház része lenne.

Gyorsabb, kényelmesebb közlekedés

A szakáruház építésével párhuzamosan olyan forgalomtechnikai átalakításokat terveznek, amelyek évtizedes lakossági igényt váltanának valóra. A kereskedelmi központ területére három új körforgalmat építenének, amelyek gördülékenyebbé tennék a kijutást a sztrádára, és így a bejutást a fővárosba. A forgalmi rend újragondolása kevesebb torlódást, ezért alacsonyabb átmenő forgalomból származó légszennyezést jelentene a környéken.

Észrevétlen működés

A szakáruházat úgy tervezték, hogy annak működése, illetve vásárlói és áruszállítási forgalma ne zavarja majd a közelben élőket. A tehergépjármű- és személyautó-forgalmat az autópálya felőli oldalra terelnék, így az 5 tonnát meghaladó járművek forgalma továbbra is tilos maradna a Baross utca felől. A szakáruház épülete és a mellette elhelyezkedő 10 méteres zöldsáv pedig tovább csökkentenék az autópálya moraját.

Pihenőpark és erdősítés

A szakáruház építéséhez szükséges területrendezéssel Budaörsön nem lesz kevesebb zöldterület. A csak részben csökkenő fás terület kétszeresének megfelelő nagyságban, 6 hektárnyi új erdő telepítését tervezik, amelyből legalább 3 hektár Budaörs területén valósulna meg. Emellett a szakáruház melletti 1 hektáros, jelenleg kihasználatlan területen családbarát pihenőparkot terveznek közvilágítással, pihenőhelyekkel és sétautakkal.

Elindult a beruházás weboldala

A tervezett BAUHAUS szakáruházról és a kapcsolódó közösségi  célú fejlesztésekről ITT olvashatnak bővebb információt az érdeklődők, ahol meg­tekinthetők a szakáruház és a tervezett pihenőpark látványtervei is.

Forrás: sajtóanyag

Meghívó családi napra: ITT

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here