Barackfát ültettek az óvodában

0
1079

A Csicsergő Óvoda Budaörs első óvodája az óvárosban. Mostanában egyre több eseményre kapunk tőlük meghívást, tegnap például faültetésre.

„A neten böngészve találtam a Budaörsi Gazdakör kezdeményezésére, hogy intézményekben szívesen ültetnek őszibarackfát, ami régen olyan jellemző volt Budaörsre” – meséli Chornitzer Beatrix, pedagógiai asszisztens. –  „Nagyon megörültem a lehetőségnek és megkerestem az óvoda vezetőjét, Veres Gábornét, Erikát,  aki rögtön a kezdeményezés mellé állt.  Felvettük a kapcsolatot Kisberk Balázzsal, aki készségesen állt rendelkezésünkre.  Előzetesen megnézték óvodánk kertjét, és kijelölték a leendő őszibarackfák helyét. Aztán eljött a nagy nap! Az ültetés. A gyerekek nagyon izgatottak voltak, hiszen most komolyan használhatták kis ásóikat. Még az enyhén borús, szeles idő sem szegte kedvüket. Sőt, a máskor olyan érdekes kamera, mikrofon sem vonta el a figyelmüket. Mindenki az ültetésnél szeretett volna segédkezni. Mivel öt fát kaptunk, mindenkinek volt lehetősége kertészkedni. A Föld Napja közeledtével mi mással hozhatnák közelebb a gyerekekhez a föld szeretetét, mint egy ilyen ültetéssel”.

Az óvoda vezetője, Veres Gáborné hozzátette: „Nagyon szépen köszönjük a Budaörsi Gazdakör felajánlását, mellyel nagyban hozzájárultak a gyerekek környezettudatos neveléséhez!”

Fotók:Petőházi Emese

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here